Startlaphoz Csatlakozz!

A megismételt vizsgák pénzbe kerülnek

Tanárok előmenetele: kinek kell fizetnie a minősítési eljárásért?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 21. szombat, 15:37

Kell-e fizetnie a minősítési eljárásért azoknak a tanároknak, akik nyolc éven belül nyugdíjba mennek? Mi a helyzet a többiekkel? Az olvasói kérdésre az eduline kereste a választ.

 A törvény azt írja, hogy a pedagógusok minősítése keretében akik nem kötelező minősítésben vesznek részt, azoknak fizetniük kell. Akik 2023-ig elérik a nyugdíjkorhatárt, azoknak nem kötelező a minősítésben résztvenni, de kérhetik. Nekik kelle fizetniük a minősítésért?
 
  Nem: a köznevelésért felelős államtitkárság kérdésünkre adott válasza szerint a Pedagógus II. fokozat eléréséhez szükséges minősítési eljárásért az első alkalommal nekik sem kell fizetniük.
 
  Az alapszabály az, hogy minden, a Pedagógus I. vagy a Pedagógus II. fokozatba kerüléshez szükséges minősítő vizsga, illetve minősítési eljárás ingyenes az első alkalommal, attól függetlenül, hogy hány éve van a pályán a tanár. A megismételt vizsgák viszont pénzbe kerülnek.
 
  Ezeket a szinteket mindenkinek kötelező elérni, a Mesterpedagógus és a Kutatótanár fokozatokat azonban nem, így az ehhez szükséges eljárásért fizetni kell (2014-ben, illetve 2015-ben uniós projektek keretében díjmentesen lehetett, illetve lehet részt venni az eljárásban, a 2016-ban esedékes minősítéseket azonban ez már nem érinti).
 
  A minősítő vizsgáért, illetve minősítési eljárásért a minimálbér hetven százalékát kell befizetni. A nem kötelező minősítésben részt vevők is beletartoznak a miniszter által évente meghatározott keretbe: ez 2016-ban 30 ezer fő. Jelentkezni április 30-ig lehet, a pedagógus-portfóliót pedig november 30-ig kell majd feltölteniük a tanároknak.
 
Forrás: eduline.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tanárok előmenetele: kinek kell fizetnie a minősítési eljárásért?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector