Startlaphoz Csatlakozz!

5,2 százalékos emelést 300 ezer felett is

Nincs megállapodás a Dél-dunántúli Közlekedési Zrt.-nél

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 24. kedd, 14:35

 Nem született bérmegállapodás a Dél-dunántúli Közlekedési Zrt.-nél.: ez volt a hetedik forduló. A felek legközelebb csütörtökön ülnek újra tárgyalóasztalhoz – írja a sonline.hu.
 
   Dobi István, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet elnöke elmondta: a munkáltató képviselője szóban is megismételte a múlt héten írásban tett 5,2 százalékos alapbéremelési javaslatát, mely a havi bruttó 300 ezer forint alatt kereső munkavállalókra vonatkozna. Megdöbbenve tapasztalták, hogy a Közúti Közlekedési Szakszervezet területi szervezete nem fogadta el a javaslatot. Ők arra hivatkoztak, hogy teljeskörű, azaz a 300 ezer forint felett keresők esetében is valósuljon meg az alapbéremelés. (Dobi szerint a több mint 2000 főt foglalkoztató dél-dunántúli cégnél a dolgozók alig 3-4 százaléka keres havi 300 ezer forint felett.)
 
   – A társszakszervezet további adatszolgáltatást, illetve a bértárgyalás elnapolását kérték – közölte Dobi István. Hozzátette: attól tartanak, ha a munkáltató bármilyen oknál fogva visszalép az öt százalék feletti emeléstől, akkor a dolgozókat jelentős sérelem érné, s ezért a társszakszervezetnek kell vállalnia a felelősséget.

    Emlékezetes: a Szolidaritás Autóbuszközlekedési Szakszervezet eredetileg március 23-án, hétfői kezdéssel hirdette meg az öt napos sztrájkot, melyet a munkáltató ajánlata miatt még a múlt héten felfüggesztettek. Dobi – a hét forduló után – most abban reménykedik, hogy csütörtökön lezárul a maratoni hosszúságú bértárgyalás.

Forrás: sonline.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nincs megállapodás a Dél-dunántúli Közlekedési Zrt.-nél.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector