Startlaphoz Csatlakozz!

Akis- és középvállalkozások adják a munkahelyek 73 százalékát

Varga Mihály: a cél a teljes foglalkoztatottság elérése

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 26. csütörtök, 13:40

Az adósságállomány csökkentését és a foglalkoztatás bővítését nevezte a kormány legfontosabb céljának a nemzetgazdasági miniszter szerdai ajkai sajtótájékoztatóján.

    Varga Mihály hangsúlyozta, hogy jelenleg a GDP 76,9 százaléka a magyar államadósság aránya, ami jelentős csökkenést jelent a 2010-es, több mint 80 százalékos arányhoz viszonyítva, így az ország sebezhetősége nagymértékben csökkent.

    A foglalkoztatás bővítése terén is jelentős az előrelépés, hiszen 2010-ben közel 12 százalékos volt a munkanélküliség, ami 2015-re 7,4 százalékra csökkent - tette hozzá.

    Fenyvesi Zoltán, a Fidesz-KDNP tapolcai időközi országgyűlési választásokon induló képviselőjelöltje kiemelte, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter látogatása azt jelzi: a kormány komolyan gondolja a további munkahelyteremtést Veszprém megyében is.

    Közölte: Veszprém megyében az állástalanok száma négy esztendő alatt 60 százalékkal csökkent, 24 ezerről 9100 főre, Ajkán a munkanélküliség 3 százalékra mérséklődött.

    A munkahelyteremtés nemcsak a nagyobb városokban, hanem a kistelepüléseken is fontos cél – húzta alá Fenyvesi Zoltán.

    Varga Mihály hozzátette, hogy a devizahitelek kivezetése tovább folytatódik, aminek nyomán átlagosan 25 százalékkal csökkennek majd a törlesztőrészletek.

    A kormány célja továbbra is az, hogy a munkából származó jövedelmet, a munkát vállaló embereket, a foglalkoztatást biztosító vállalatokat támogassa – fogalmazott.  

    Jelenleg 7,4 százalék a munkanélküliségi ráta, ennek további csökkentése a cél, egészen addig, amíg egy ember is van az országban, aki dolgozni szeretne, de nem talál munkát, vagyis amíg meg nem valósul a teljes foglalkoztatottság – szögezte le a nemzetgazdasági miniszter.

    Ennek a folyamatnak az adórendszer átalakítása mellett a szakképzési rendszer átalakítása is fontos része, amiért idéntől a Gazdasági Minisztérium felel – mondta.
   Varga Mihály közölte: a cél az, hogy az emberek olyan lehetőséget kapjanak a szakképzési rendszeren keresztül, amellyel hatékonyan képesek állást találni.

    A gazdasági miniszter arról is beszélt, hogy 10 operatív programból ötöt már jóváhagyott Brüsszel, ebből három a gazdasági tárcához tartozik, így hamarosan megkezdődik a gazdaságfejlesztési, a területfejlesztési és a versenyképességi operatív programok pályázatainak kiírása.

    Ezekben kiemelt hangsúlyt kapnak a munkahelyteremtő fejlesztések, közülük is elsősorban a kis- és középvállalkozások, hiszen ezek adják a munkahelyek 73 százalékát országos viszonylatban – közölte Varga Mihály.  

   Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Varga Mihály: a cél a teljes foglalkoztatottság elérése.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector