Startlaphoz Csatlakozz!

70 százalék alatt  atagdíjfizetők aránya

Két magánkassza veszélyben lehet

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 27. péntek, 07:17

A tagdíjfizetők áprilisi aránya már beleszámít a jegybank által vizsgált hathónapos átlagba. A négyből két magánnyugdíjpénztár még alatta van a 70 százalékos minimumnak, de ők is bizakodóak.

    A jelenleg érvényes szabályozás szerint jogutód nélkül, végelszámolással megszűnik az a pénztár, amelynél a tagdíjfizető tagok száma a megelőző hat hónap átlagában legalább két hónapon keresztül a taglétszám 70 százaléka alá csökken. Ezt a szabályt először 2015. szeptember 30-át követően kell az azt megelőző hat hónapra - tehát először a 2015. április 1. és szeptember 30. közötti időszakra - alkalmazni. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) októberben vizsgálja majd meg először a 70 százalékos tagdíjfizetési arány meglétét.

    A kasszák honlapján közzétett adatok szerint a Horizont Magánnyugdíjpénztárnál 80, a Budapest Magánnyugdíjpénztárnál 77, az MKB Nyugdíjpénztárnál pedig 57 százalék volt csütörtökön a tagdíjfizetők aránya. A Szövetség Nyugdíjpénztár az MTI megkeresésére azt közölte, 62 százaléknál tartanak.

    Az MKB és a Szövetség Nyugdíjpénztár egyaránt optimista. A befizetés intenzitását látva, valószínűleg meglesz áprilisra a 70 százalék - mondták a Szövetség Nyugdíjpénztárnál, ahol hozzáfűzték, folytatják kampányukat, telefonon és e-mailben is felhívják tagjaik figyelmét arra, hogy fizessék meg a tagdíjat.

    Az MKB Nyugdíjpénztár is azt írja honlapján, bízik abban, hogy áprilistól a tagdíjfizetők aránya eléri a 70 százalékot. Az optimizmusra szerintük is az ad okot, hogy a tagdíjfizetők aránya hónapról hónapra növekszik, januárban még 43, februárban 51, a március 26-áig beérkezett befizetések alapján pedig már 57 százalék volt. A következő megkeresést a még nem fizető tagok számára várhatóan március végén küldik ki.

    A 2015. január 1-jétől érvényes szabályozás szerint a pénztártagok bármikor megszüntethetik tagságukat és visszaléphetnek a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe, ebben az esetben felvehetik a pénztárban tartott megtakarításon elért reálhozamot (a megtermelt hozam inflációt meghaladó része), a tagdíj-kiegészítést és az önkéntes alapon befizetett tagdíjat.

    A Horizont Magánnyugdíjpénztár szerint érdemes megfontolnia a visszalépést annak, aki alacsony számlaegyenleggel rendelkezik, melyet nem áll módjában önkéntes tagdíjbefizetéssel növelni, vagy nem kívánja a kötelező tagdíjbefizetést teljesíteni. Akinek ugyanis kevés megtakarítása van, annak a magánkasszában lévő megtakarítás vélhetően nem jelentene érdemi nyugdíjkiegészítést, visszalépés esetén azonban százszázalékos tb- nyugellátásban részesül majd. A visszalépési szándékot a pénztárnak kell bejelenteni.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Két magánkassza veszélyben lehet.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector