Startlaphoz Csatlakozz!

A  jövőben Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország egységes vezetéssel működik tovább

Főnököket bocsáthatnak el a Tescótól

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 27. péntek, 12:23

Ezúttal a felső vezetők kerülhetnek bajba a kiskereskedelmi óriáscégnél, nem csak Magyarországon. Reagált az áruházlánc is – írja a Napi Gazdaság.

  Bejelentették a Tesco budaörsi központjában, hogy az angliai központban egész Közép-Európát érintő változásokról döntöttek - értesült a Napi Gazdaság. Úgy tudjuk, a változások ezúttal a felső vezetőket fogják érzékenyen érinteni, mivel a tervek szerint megszüntetik a regionális igazgatóságokat. Az átalakítások Magyarországon kívül érintik Lengyelországot. Csehországot és Szlovákiát is.
 
  Az üzletlánc idén jelentette be, hogy bezárja 13 veszteséges boltját, és elbocsátja 570 dolgozóját. A szakszervezeti tárgyalások után végül kiderült, hogy az érintett 566 főből 350 munkavállalónak más üzletében ajánl munkát a cég. Ezt követően budaörsi központjába kezdett átalakításokba. Ennek során 204 dolgozó állását szüntették meg, ám közülük csak negyvennek nem tudtak más pozíciót ajánlani.
 
  A brit központú nemzetközi áruházlánc korábban közölte, hogy világszerte 10 ezer munkahelyet tervez megszüntetni, és 43 veszteséges áruházát bezárja Nagy-Britanniában forgalma csökkenése miatt.
 
  Az ügyben megkerestük a vállalatot, akik válaszul egy közleményt küldtek. Ebben azt írják, hogy a Tesco ma bejelentette, hogy Tesco Európa néven új üzleti egységet hoz létre. A jövőben Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország egységes vezetéssel működik tovább. A változás célja az, hogy a Tesco megerősítse és hatékonyabbá tegye európai működését és erőforrásokat szabadítson fel arra, hogy ismét a vásárlókra és a munkatársakra tudjon fókuszálni" - olvasható a közleményben.
 
  A vállalatnál azt is elmondták, hogy a változás nem érinti az egyes országokban működő központi irodákat, így a budaörsi irodát sem, ezek a jövőben is megmaradnak. Az átalakulás a napi működésre sincs hatással. Hozzátették, hogy csoportos létszámleépítés nincs napirenden.

Forrás: Napi Gazdaság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Főnököket bocsáthatnak el a Tescótól.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector