Startlaphoz Csatlakozz!

Nem sikerült megállapodniuk a pedagógusok minimálbérhez igazodó bérezéséről

Sztrájkolna a PDSZ

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 30. hétfő, 18:31

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete demonstrációt szervez április végére, mivel nem sikerült megállapodniuk a pedagógusok minimálbérhez igazodó bérezéséről, a segítők juttatásának emeléséről és a túlmunka kérdéséről az illetékes minisztériummal. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: hajlandó egyeztetni a PDSZ-szel, de csak azután, hogy az érdekképviselet befejezte a tárgyalásait a szakminisztériummal.
 
  A PDSZ elnöke elmondta: sztrájkolnának, de a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ nem ül le velük tárgyalni az elégséges szolgáltatásokról, így jogszerűen nem szüntethetik be a munkát. Mendrey László közölte: ez ügyben most bírósághoz fordultak.

  „Sztrájkolni kellene, ha tudnánk, hogy milyen feltételek mellett tudjuk ezt megtenni, hiszen a sztrájktörvény előírja, hogy a közoktatásban a munkabeszüntetés idején minimális szolgáltatást kell biztosítani. Erről a KLIK-kel kellene megegyezni, mi január 11-én küldtünk Hanesz Józsefnek egy levelet; üljünk le, beszéljük meg, egyeztessünk, alakítsunk ki ezt az álláspontot. A füle botját nem mozgatta, nem válaszolt azóta sem. Most nem tudunk jogszerűen sztrájkolni, ezt a KLIK gátolja, megakadályozza. Bíróságra mentünk, ki fogjuk perelni a KLIK-ből ezt az időpontot, nyilván nem segíti a tárgyalások hangulatát és a megegyezőkészséget, hogy bírósághoz fordultunk” - jelezte Mendrey László.

  „Jó esetben ez nagyjából másfél hónap, az azt jelenti, ha ebben a tanévben le tudunk ülni tárgyalni, akkor jól jártunk. Ahhoz, hogy ezt a hajlandóságot megtámogassuk, egy demonstrációt hirdettünk április végére, május elejére, ahol a közoktatásért, tehát nem a pedagógusokért, az ő bérükért, hívunk mindenkit: szülőket, diákokat, pedagógusokat, aki valamilyen módon érintett a közoktatásban, ez az ország nagy része.”

  A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke hajlandó egyeztetni a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetével, miután az érdekképviselet befejezte a tárgyalásait a szakminisztériummal. Az InfoRádió Aréna című műsorában Hanesz József azt mondta: mindenkivel kompromisszumra törekednek.

  „A célravezető az lenne, ha minden fél egyetértene és egyet akarna. Nem az én tisztem eldönteni, hogy mekkora kört érint ez a dolog” - fogalmazott Hanesz József. Hozzátette: „a minimális szolgáltatásról a megegyezésnek valóban meg kell majd születnie, ha a PDSZ elnökének erre igénye van, akkor semmi kifogásom ellene.”

   A KLIK vezetője a megállapodás határidejére vonatkozólag emlékeztetett egy a központ és a PDSZ között korábban kötött egyezségre.

„ Ha jól emlékszem elnök úr egy olyan megkereséssel élt, hogy ha nem válaszolunk egy bizonyos időn belül az ő megkeresésére, akkor az előző megállapodás lép életbe” - mondta a KLIK elnöke.

   Múlt kedden a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke az Országgyűlés kulturális bizottságának ülésén jelezte: kezdeményezték Balog Zoltán szakminiszternél Hanesz József felmentését. Mendrey László ezt azzal indokolta, hogy a KLIK egyáltalán nem válaszol beadványaikra.

Forrás: InfoRádió


 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Sztrájkolna a PDSZ.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector