Startlaphoz Csatlakozz!

Eladná gyárát a Triumph

170 munkavállaló veszíti el állását Dunaújvárosban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 31. kedd, 14:33

A Triumph tárgyalásokat folytat potenciális befektetőkkel dunaújvárosi gyárának eladásáról, a gyár mielőbbi értékesítésére nagyon jók a kilátások – közölte kedden a fehérneműgyártó cég magyarországi menedzsmentje az MTI érdeklődésére.

    A német cég múlt kedden jelentette be, hogy megszünteti a burgenlandi Felsőőrben (Oberwart) működő üzemét és magyarországi telephelyének eladását tervezi. A Triumph első lépésként augusztus végéig csökkenti a dunaújvárosi gyár kapacitását. A leépítés legfeljebb 170 munkavállalót érint majd a jelenlegi 412 alkalmazottból.

    A menedzsment a lehető leghamarabb igyekszik vevőt találni a gyárra, amelyről azt gondolják, hogy több szakmai befektető csoport érdeklődését is fel fogja kelteni.

    Közölték, ha nem találnak a gyárra vevőt, akkor a Body Fashion Magyarország Kft. az év végén befejezi magyarországi működését.

    A cég a lehető legtöbb dolgozóját igyekszik új álláshoz juttatni - írták -, az első egyeztetés a Munkaügyi Hivatallal hétfőn már meg is történt.

    A német Triumph cég, a világ egyik legnagyobb fehérnemű gyártója 2010-ben zárta be a stájerországi Hartbergben működő üzemét, ahol 300 dolgozót foglalkoztatott. 2013-ban a burgenlandi Felsőpulyán (Oberpullendorf) és az alsó-ausztriai Aspangban zárt be gyárakat, és ezzel 350 munkahelyet számolt fel.

    Az 1886-ban Németországban alapított cégnek jelenleg 49 leányvállalata van és 120 országban van jelen. A Triumph International 2013-ban 33 ezer munkavállalóval 1,8 milliárd eurós forgalmat bonyolított.

    A Triumph magyarországi leányvállalata 1989 óta működik, termékeit 24 saját és franchise márkaboltban és több mint 300 viszonteladó partneren keresztül értékesíti.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - 170 munkavállaló veszíti el állását Dunaújvárosban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector