Startlaphoz Csatlakozz!

Szervezetlen volt a pályáztatás

Titoktartási nyilatkozat aláírására köteleznék a tanári kar elitjét

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 01. szerda, 07:01

– Életfogytig tartó kussolás? Ezt kell aláírnom, hogy innovatív pedagógus lehessek? – kérdezi egy neves közoktatási intézmény neve elhallgatását kérő tanára, aki az ,,elit pedagógusok” közé akart bekerülni – olvasható a Népszabadságban.

   A pedagógus-életpályamodellben a tanárok a gyakornoki státuszból a szakma krémjéig, a kutató pedagógus kategóriáig juthatnak el. Elvileg a kategóriák ugrása többletmunkával jár, de a fizetések is magasabbak. A központosítás után minden pedagógus az I-es kategóriába került, s az léphetett a II-esbe, aki a portfóliófeltöltős procedúrában részt vett. Tavaly lehetővé tette a kormány, hogy akik szaktanácsadói munkát vagy minősítést végző szakértői munkát vállalnak, a II-ből a III-as kategóriába kerülhetnek. Az ősszel azonban új felhívás jelent meg: a pedagógus III-as besorolással párhuzamosan megnyílt az innovatív pedagógus kategória is. Ide azokat várták, akiknek a nevéhez pedagógiai fejlesztés fűződik. Mint kiderült, ez a pályázat egy a TÁMOP alatt futó, tehát uniós forrásból finanszírozott projekt.
 
  – Decemberben, egy péntek éjjel jött az e-mail, hogy hétfő éjfélig töltsem fel az összes dokumentumot, ami bizonyítja, hogy egész életemben innovatív tanár voltam – mondja forrásunk. Annyira szervezetlen volt a pályáztatás, hogy a határidőket hosszabbítgatni kellett. A pályázók semmit nem tudtak a kiválasztás szempontjairól, a minősítést az Oktatási Hivatal végezte, de annak utolsó szakaszát átadta egy szegedi cégnek, a Qualitas Tanácsadó és Szolgáltató Kft.-nek. Az kérdéseket vet fel: mi köze egy cégnek a pedagógusok minősítéséhez?
 
   A cégnek átadhatták a kiválasztott 1100 ember adatait, s az értesítette őket arról, hogy számukra megnyílt a lehetősége annak, hogy innovatív tanárok legyenek. Csakhogy a Qualitas úgy értesítette ki őket, hogy valamennyiük címe láthatóvá vált a levelekben. Ám ez csak egy újabb furcsaság a történetben, aminek nem volt itt vége, hiszen újabb meglepő fordulat történt: érkezett még egy e-mail. Ebből kiderül: a kiválasztással csak a lehetőséget nyerték el az érintettek, pluszpénzt nem kapnak,
 
   Korlátlan ideig tartó titoktartási nyilatkozatot kell áláírniuk azoknak a pedagógusoknak, akik be szeretnének kerülni az innovatív tanár kategóriába  s azért, hogy az innovatív pedagógus kategóriába kerülhessenek, van még tennivalójuk. Az elvégzendő feladatok: véleményezések, eszközök kipróbálása; csupa-csupa olyan munka, amit egyébként elvileg a minisztérium háttérintézménye végez, közpénzen. És akkor jött a feketeleves: aki vállalta a minősítés érdekében az ingyenmunkát, alá is kell írnia egy,,titoktartási nyilatkozatot”. Ebben az aláíró kötelezettséget vállal minden, a Qualitastól érkező dokumentum, cím, tény, információ bizalmas kezelésére.
 
   A legérdekesebb része a nyilatkozatnak: ,,Tudomásul veszem, hogy a jelen Titoktartási Nyilatkozat a Qualitas T&G Kft. között és köztem létrejött együttműködés megszűnése esetén is korlátlan ideig hatályban marad a bizalmas információk körében. Tudomásul veszem és vállalom, hogy a jelen titoktartási nyilatkozat megszegésével a Qualitas T&G Kft-nek okozott kárért a polgári jog szabályai szerint felelek”. Korlátlan ideig, azaz életfogytig.
 
   A Népszabadság által megkérdezett jogász azt mondja: a nyilatkozat törvényellenes, nem szabad aláírni.

Forrás: Népszabadság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Titoktartási nyilatkozat aláírására köteleznék a tanári kar elitjét.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector