Startlaphoz Csatlakozz!

Az út nem alkalmas ilyen mértékű átmenőforgalomra

Lezárták a burgenlandi Somfalvára vezető utat a magyar ingázók miatt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 01. szerda, 07:42

Keddtől lezárták a burgenlandi Somfalvára (Schattendorf) vezető utat, mert az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett a Magyarországról ingázó munkavállalók átmenőforgalma - közölte az osztrák közszolgálati televízió (ORF).

    Az intézkedést azért hozták, mert a közelben lakók panaszkodtak a sok Magyarországról érkező autósra, akik a Győr-Moson-Sopron megyei Ágfalva felől érkeznek Ausztriába. Naponta ugyanis csaknem 2300-an lépték át a határ a Somfalva és Ágfalva közötti szakaszon. Most rendőrök ellenőrzik, hogy betartják-e az útzárat.

    Ilyen mértékű átmenőforgalomra az út nem alkalmas - mondta Johann Lotter, Somfalva polgármestere.

    A települést és a határt összekötő útszakaszt csaknem nyolcvan méteren át zárták le ideiglenesen, így onnan a határ sem közelíthető meg. Az útzár, amely kerékpárosokra és mezőgazdasági gépekre nem vonatkozik, hétköznapokon reggel öt és nyolc óra között, valamint délután négy és este hét óra között van érvényben. Akik el akarnak jutni a burgenlandi faluba, azoknak az ausztriai Kelénpatak (Klingenbach) felől lehet megközelíteniük Somfalvát, ami az eredeti útvonalnál hatszor hosszabb utat jelent.

    Az ORF beszámolt arról is, hogy az autósok kedden reggel a magyar oldalon tették le az autóikat, és innen gyalog folytatták az útjukat Ausztria felé. A tudósítás megjegyzi: a magyar parkoló autók közvetlen az egykori vasfüggönyre emlékező táblák mellett álltak meg. Egy felháborodott magyar autós szerint, ha a magyarok hasonlót vezetnének be, akkor az nagy felzúdulást keltene az unióban.

    Az időszakos útzár azért léphet életbe, mert önkormányzati útról van szó, amely nem bírja el a túlterheltséget - mondta Christian Illedits, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) helyi közlekedési illetékese. Kiemelte: a korlátozás reményeik szerint csaknem hatvan százalékkal csökkenti majd az áthaladó forgalmat. Az Osztrák Néppárt (ÖVP) képviselője, Christian Sagartz közös megoldást szorgalmaz annak érdekében, hogy megszűnjön az ingázó forgalom a magyarországi és az osztrák falu között.

    Ágfalva polgármestere, Pék Zsuzsanna kifogásolta a döntést, mivel a falun áthaladó átmenőforgalmat jelentősen érinti a szabályozás.

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Lezárták a burgenlandi Somfalvára vezető utat a magyar ingázók miatt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector