Startlaphoz Csatlakozz!

Törvényalkotási bizottság:

Csökkenhet az államfő védelmét ellátók jövedelme

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 03. péntek, 10:33

Csökkenhet az államfő védelmét eddig a Terrorelhárítási Központban, áprilistól azonban a készenléti rendőrség keretében végzők illetménye, az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága ugyanis nem támogatta azt a módosítást, amely a jövedelmük értékének megőrzését célozta volna.

    A bizottság csütörtöki ülésén hosszas vita alakult ki a rendvédelmi feladatokat ellátók szolgálati jogviszonyáról szóló törvényjavaslattal kapcsolatban. Az ellenzéki politikusok, köztük Harangozó Tamás (MSZP) bírálta, hogy a kormány és a kormánypárti képviselők sem támogatják azt a változtatást, amely a rendőrségnél szolgáló személy- vagy objektumvédelmet ellátóknak a meglévő pótlékon túl további 100-650 százalékos pótlék nyújtását tenné lehetővé.

    Bírálta azt is, hogy míg a kormánytisztviselői kar esetében kormányzati támogatással olyan változtatást fogadtak el, amely lehetővé teszi, hogy a kar tisztségviselői és a szakszervezeti vezetők között ne álljon fel összeférhetetlenség, a rendvédelem esetében ezzel ellentétes szabályt alkotnának. Nem értett egyet azzal az elfogadott változtatással sem, amely szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat tagjai akár az ügyészséghez is átvezényelhetők lennének, mert így bár szervezetileg elválik egymástól a felderítő és nyomozati munka, a személyek esetében létrejöhet az összefonódás.

    Többen, köztük Szilágyi Zoltán (Jobbik) ugyancsak bírálták azt a szintén elfogadott változtatást, amely lehetővé tenné próbaidő kikötését azoknál is, akiket a honvédség hivatásos állományú tagjaiból, vagy kormányzati, közszolgálati, közalkalmazotti jogviszonyból vagy más rendvédelmi szervtől helyeznek át más területre.

    Felkai László, a Belügyminisztérium államtitkára a felvetésekre úgy reagált: a személy- és objektumvédelmet ellátókat megilleti egy hasonló mértékű pótlék, a vitatott módosítás egy ezen túli bérnövekményt jelentett volna. Mint mondta, ezt a többi közt azért nem támogatják, mert az új szervezetben akár bérfeszültséggel is járna. Közölte ugyanakkor, hogy ez mindössze 4-5 százalékos, összegszerűen 15-40 ezer forintos bércsökkenést jelentene esetükben, amelyet fizetésükhöz mérten nem ítélt jelentősnek.

    Miután Harangozó Tamás vitatta a választ, megjegyezve, hogy ezek szerint 950 ezer - 1 millió forintra tehető az érintettek jövedelme, és bírálta azt is, hogy ugyanazért a munkáért a rendvédelem egyes területein más-más jövedelmet biztosítanak, az államtitkár azt mondta: mivel a rendvédelmi dolgozók jövedelme átlagosan 30 százalékkal emelkedik a jövőben, valójában nem várható illetménycsökkenés.

    Az államtitkár elmondta, hogy áthelyezésnél a próbaidő kikötését csak a titkosszolgálatokhoz kerülők esetében tennék lehetővé, mivel ez a munka eltér a többi közszolgálati, rendvédelmi feladattól.

    Felkai László a rendvédelem és a kormánytisztviselői munka eltérő jellegével indokolta, hogy előbbi esetében összeférhetetlenné tennék a szakszervezeti vezetői feladatokat a karnál betöltött tisztségekkel. Közölte: a kar feladata a munka minőségének javítása, míg a szakszervezetnek például a fizetéssel kapcsolatos érdekvédelmet kell ellátnia, így a személyi összefonódások miatt a kar nem látná el feladatát.

    Az államtitkár nem látta törvényileg kizárhatónak, hogy aki előbb felderítő feladatot látott el egy szervnél, az később nyomozhasson.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Csökkenhet az államfő védelmét ellátók jövedelme.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector