Startlaphoz Csatlakozz!

ORÖ „alternatív vizsgálóbizottság”

Az Emmi téves információk alapján döntött a Híd a munka világába projektről

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 04. szombat, 07:34

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) „alternatív vizsgálóbizottsága” szerint Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter téves információk alapján hozta meg döntését a Híd a munka világába nevű projektről. Vajda László, a vizsgálóbizottság elnöke pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta: az ügy kapcsán jelenleg is több bűncselekmény gyanúja miatt eljárást folytatnak a hatóságok.

    Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön közölte az MTI-vel, hogy befejeződött a „Foglalkoztatási Szövetkezet - Híd a munka világába” című projekt ellenőrzése; találtak néhány szabálytalanságot, de ezek nem befolyásolják a program folytatását. Azt írták: az ellenőrzésnél szabálytalansági gyanú két esetben merült fel, amelyek a bútorbeszerzést és a gépkocsihasználatot érintik. Mindkét beszerzés esetében a miniszter szabálytalansági eljárást indított. Mindez nem befolyásolja a program további folytatását és a szabályos kifizetések elszámolását - tették hozzá. Mint írták: a tárca a NAV nyomozati szervétől arról értesült, hogy az a költségvetési csalás ügyében nem lát okot a nyomozás megindítására.

    Erre reagálva Vajda László, az ORÖ több képviselője által létrehozott „alternatív vizsgálóbizottság” elnöke az MTI-vel azt közölte: Balog Zoltán feltehetőleg téves információk alapján, téves információk birtokában adta ki a közleményét, miszerint az ellenőrzés során a program forrás felhasználásával kapcsolatosan mindent renden talált.

    Kifejtette: több eljárás van folyamatban az Országos Roma Önkormányzat vonatkozásában a „Foglalkoztatási Szövetkezet - Híd a munka világába” ügy kapcsán is a NAV Bűnügyi Főigazgatóság Központi Nyomozó Főosztályán, a VII. kerületi rendőrkapitányságon többek között költségvetési csalás, nagyobb értékre elkövetetett hűtlen kezelés bűntette elkövetésének alapos gyanúja okán.

    Kiemelte továbbá: mostanáig sem tisztázott, hogy az ORÖ milyen felhatalmazás alapján és milyen forrásból vásárolta meg a Gellérthegy utca 21. szám alatt található ingatlant, s hogy a piaci árnál „jóval magasabb összegben bérelt” gépjárműveket kik és milyen célra használják. Vajda László azt írta: felajánlják Balog Zoltánnak azon bizonyítékaikat, amelyek „túlmutatnak az egyes bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúján”.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az Emmi téves információk alapján döntött a Híd a munka világába projektről.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector