Startlaphoz Csatlakozz!

Nem szállítják ki őket a munkavégzés helyszínére

Lábbusz: gyalog mennek dolgozni a közmunkások a Közúthoz

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 09. csütörtök, 11:00

Egy névtelenséget kérő, közmunkásként dolgozó nő kereste meg a lapunkat, azt állítva, megnehezíti a munkájukat, hogy nem szállítják ki őket a munkavégzés helyszínére – írja a sonline.hu.
 
  Mivel a Nagyatád és Barcs közötti útszakaszok mentén a Közút alkalmazásában szednek szemetet, gallyakat, sokan kilométereket gyalogolnak, amíg odaérnek, és ugyanannyit hazafelé is. A munkavégzés hatékonyságát rontja, hogy néha alig marad idő dolgozni emiatt, állítja. Úgy tudják, egy vállalkozóval van szerződése a Közútnak a szállításra, ám őket eddig még nem vitték busszal dolgozni, egyetlen egyszer mentek egy platós teherautóval, amelyen nem volt se pad, se kapaszkodó. Az emberek már annyira elkeseredtek, hogy többen azt fontolgatják, hogy inkább lemondják a közmunkát, és maradnak a 22 ezer forintos segélynél, mert nem bírják a hosszú gyaloglást, van ugyanis, aki 20 kilométerről messzebbről jön, mondta a nő.     A Közút az idén mintegy 3000 főnek biztosít lehetőséget arra, hogy a közfoglalkoztatotti programukban részt vehessenek, ebből Somogy megyében 100 főt foglalkoztatnak ilyen módon. A beléptetéseket már márciusban elkezdték. A szállítójárművek bérletére közbeszerzési eljárást írtak ki, Somogy megyére vonatkozóan a következő napokban tudjuk megkötni a szerződést a vállalkozóval, közölte Pécsi Norbert Sándor, a Közút sajtószóvivője. Tehát a névtelen bejelentéssel szemben eddig sajnos nem volt lehetőségük arra, hogy szervezetten szállítsák a közfoglalkoztatottakat, tette hozzá.

  – Ettől függetlenül a nagyatádi mérnökségen is, ugyanúgy ahogy a többi mérnökségünkön is, amikor csak lehetett, a saját brigádszállító autóinkkal szállítottunk egyeseket a munkaterületre, de olyan eset egyszer sem fordult elő, hogy gépkocsi platóján szállítottunk volna munkatársakat. Társaságunk minden esetben szem előtt tartja az egészséget nem veszélyeztető, biztonságos munkavégzés feltételeinek biztosítását és betartatását, a munkavállalók munkaterületre kijutására vonatkozóan is. Az elmúlt hetekben a mérnökséghez közeli területeken tudtak dolgozni a közfoglalkoztatottak, az idő múlásával és az így elvégzett munkákkal párhuzamosan értelemszerűen egyre távolabb kerülnek a lakóhelyüktől, ezért egyesek kétség kívül gyalog vagy kerékpárral tudtak csak kijutni a munkaterületre – mondta Pécsi Norbert Sándor.

   Ez viszont csak egy ideiglenes állapot, néhány nap múlva, a már említett szerződéskötést követően már szervezetten és gépjárművel tudják a munkaterületre szállítani a közfoglalkoztatásban részt vevőket is, és erről már korábban is tájékoztatták őket. Addig is a közmunkások türelmét és megértését kérik.
 
Forrás: sonline.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Lábbusz: gyalog mennek dolgozni a közmunkások a Közúthoz.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector