Startlaphoz Csatlakozz!

Az állástalanok több mint a fele egy éven túl nem talál munkát

Nagy a szakadék az uniós országok között

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 14. kedd, 11:33

 Folyamatosan csökken a munkanélküliség az Európai Unióban, azonban az állástalanok több mint a fele tartósan, egy éven túl nem talál munkát és továbbra is nagyok a különbségek a tagállamok között – derült ki az Európai Bizottság (EB) hétfőn közzétett, a szociális és foglalkoztatási helyzetről szóló negyedéves jelentéséből – írja a tozsdeforum.hu.

  A közlemény idézi Marianne Thyssen foglalkoztatáspolitikáért felelős uniós biztost, aki elmondta: bátorító jeleket mutat a jelentés, azonban továbbra is 23,8 millió munkanélküli van az Európai Unióban, és minden ötödik fiatal állástalan.
 
  Uniós szinten 9,8 százalék volt a munkanélküliség idén februárban, ami 2011 ősze óta a legalacsonyabb érték. A tagállamok között jelentős eltérések vannak, 23 és 26 százalékos a munkanélküliség Spanyolországban és Görögországban, míg Ausztriában és Németországban 5 százalék körüli.
 
  A jelentés szerint a tartós munkanélküliség 2009 óta először csökkent a tavalyi harmadik negyedévben, amikor 4,9 százalékon állt a ráta. Az egy éven túl munkát keresők száma továbbra is jelentős, 12,4 millió, valamint hat millióan több mint két éve nem találnak munkát az unióban.
 
Magas a munkanélküliség a fiatalok körében

  A 15-24 éves fiatalok munkanélküliségi rátája 2013 óta csökken, azonban még mindig 21,1 százalék. A 2015 februári adatok szerint Görögországban 51,2, Spanyolországban 50,7 százalék az arányuk, 5 és 3,3 százalékponttal kevesebb, mint egy évvel korábban. Magyarországon a fiatalok 18,8 százaléka munkanélküli, ami 3,4 százalékos csökkenés 2014 februárhoz képest. A legalacsonyabb értéket Németországban mérték, ahol 7,2 százalékon állt a ráta.
 
Forrás: tozsdeforum.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nagy a szakadék az uniós országok között.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector