Startlaphoz Csatlakozz!

„Rólad szól”

Fiatalok véleményére kíváncsi az EMMI

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 15. szerda, 14:03

A munkavállalás és az anyanyelven való érvényesülés kérdéseiről beszélgettek a Selye János Egyetem (SJE) diákjai Balog Zoltánnal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma tárcavezetőjével a „ Rólad szól” konzultációs program révkomáromi állomásán kedden. A miniszter rámutatott: a program beszélgetésein két tucat helyszínen mintegy 2-3 ezer fiatalt szólítanak meg közvetlenül.

   A 24 részes konzultációsorozatot az EMMI Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága indította útjára, annak fő célkitűzése a fiatalok bevonása a közéleti kérdések megvitatásába. A konzultációsorozatnak kedden a révkomáromi SJE adott otthont, a Komáromi Egyetemi Napok (KEN) rendezvénysorozat keretében.

   A beszélgetés során a fiatalokat általában foglalkoztató témák mellett a határon túl élő fiatalokat érintő kérdések, egyebek mellett az anyanyelven való érvényesülés kérdésköre került terítékre - mondta el Balog Zoltán. A miniszter rámutatott: a „Rólad szól” program beszélgetésein két tucat helyszínen mintegy 2-3 ezer fiatalt szólítanak meg közvetlenül és további mintegy százezret az interneten keresztül.

   Balog Zoltán beszámolt a beszélgetésen részt vevő diákok reakcióiról is. Pozitívan értékelte, hogy a révkomáromi egyetemen tanuló felvidéki magyar fiatalok túlnyomó többsége a szülőföldön való maradását tervezi, ugyanakkor nagyon fontosnak tartja azt is, hogy az érvényesülését a saját anyanyelvét használva tudja megtalálni.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Fiatalok véleményére kíváncsi az EMMI .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector