Startlaphoz Csatlakozz!

Az utazók szeretik maguk eldönteni, hogyan töltik a pihenésüket

A szabad vasárnap hatásai a vízparton

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 16. csütörtök, 12:48

Zöldség, gyümölcs, tartós tej, kávé, csomagolt kenyér, italáru és egyéb alapvető élelmiszerek bukkanhatnak fel a szezonális éttermek, vízparti büfék, üdülőkörzetekben lévő vendéglátóhelyek kínálatában a hagyományosan május elején induló strandszezonban – írja a Magyar Nemzet.

   Noha az éttermeket és a szálláshelyeket nem érinti a kiskereskedelemre vonatkozó nyitvatartási korlátozás – vagyis továbbra is fogadhatják vendégeiket a hét minden napján –, a várakozások szerint főként a turisztikailag látogatottabb területeken rájuk is hatással lesz az új előírás. A lapunknak nyilatkozó vendéglátósok többsége úgy vélekedett, akár nyerhetnek is a rendelkezésen, noha akadnak, akik attól tartanak, a külföldi turisták és a belföldi vendégek közül is lesz, aki emiatt országhatárainkon kívüli úti célt választ magának.
 
   Az utazók szeretik maguk eldönteni, hogyan töltik a pihenésüket, és aki eddig a boltban szerezte be a nyaralás alatt elfogyasztott élelmiszereket, mert olcsóbban megoldhatta így a család pihenését, nem biztos, hogy ezután átszokik az éttermi fogyasztásra – jegyezte meg egy, a Balaton északi partján lévő étterem tulajdonosa, aki szerint a környéken működő áruházak ily módon nem jelentettek versenytársat számukra. Mint mondta, az étterembe járó közönség ezután is hajlandó lesz nagyobb összeget áldozni a kényelmes időtöltésre, míg a vékonyabb pénztárcájú polgárok egy része előre vásárol majd a szombaton üzemelő környékbeli láncoknál. Azonban arra is számítanak a szolgáltatók, hogy akár a vendéglői fogyasztásra is felhasználható Széchenyi-pihenőkártya, s a reáljövedelmek növekedése révén érezhető lesz vasárnaponként az élénkebb forgalom.

Alapvető élelmiszerek az étlapon

  A szakmabeli több olyan vállalkozóról tud a környéken, akik úgy készülnek a nyári szezonra, hogy az étlapon lévő kínálatukat alapvető élelmiszerekkel egészítik ki. – Az egyik parti büfében például előre csomagolt felvágottakat, kenyeret is lehet majd vásárolni vasárnaponként, míg akad olyan éttermes, aki a teraszán felállít egy zöldséges standot, ahonnan a friss árut megvásárolhatják a betérő vendégek – jegyezte meg forrásunk. Hozzátette, olyan szállásadóról is tud, aki a hét utolsó napjára meghirdetett családi akció keretében jelentős kedvezményekkel csábítja fogyasztásra a betérőket. Emellett tudomása szerint akad olyan kemping, illetőleg szabad strand az országban, ahol eddig nem működött büfé, az idei nyáron viszont többen terveznek ilyen vállalkozást.
 
  A kereskedelmi alkalmazottaknak a hét utolsó napján elrendelt kötelező pihenőnap bevezetésével a kormánynak nem titkolt szándéka, hogy a családokat arra ösztönözzék, a szabadidőt valamely turisztikai lehetőség kihasználásával töltsék el. Ez nem feltétlenül pénztárcafüggő, hiszen a természetjárás, a kerékpáros túrázás a szegényebbek számára is viszonylag kevés pénzből megoldható. A Magyar Turizmus Zrt. internetes oldalán például külön gyűjti, vasárnaponként milyen programlehetőségek várják a családokat. Az elmúlt hét végén például zsúfolásig teltek a népszerű, vízparti kirándulóhelyek, a fővárosban és vidéken  is ezt tapasztalták.
 
Forrás: mno.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A szabad vasárnap hatásai a vízparton.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector