Startlaphoz Csatlakozz!

A KLIK megsértette a nemzeti köznevelésről szóló törvényt

Pedagógusok Szakszervezete: vonják vissza a Raoul Wallenberg Szakközépiskola jogutódlással történő megszüntetéséről hozott döntést

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 16. csütörtök, 16:30

A Pedagógusok Szakszervezete arra kéri a kormányt, vonja vissza a Raoul Wallenberg Szakközépiskola jogutódlással történő megszüntetéséről hozott döntését. Amennyiben ez nem történik meg, a szakszervezet bírósághoz fordul – írja a kormányhoz és a kormányfőhöz intézett nyílt levelekben. Ahogy arrólmi is írtunk korábban, a kormány a március 18-ai ülésén a Raoul Wallenberg Szakközépiskola bezárása mellett döntött. Az intézmény mintegy 1100 hallgatóját 4 másik iskola között szórnák szét. A Klinikáknál található épületre állítólag a Közigazgatási Egyetemnek van szüksége – írja a vs.hu.

   A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) úgy gondolja, hogy a döntés, és az azt követő eljárás során a kormány és a KLIK több ponton is megsértette a nemzeti köznevelésről szóló törvényt, így a szervezet megtámadja a határozatot. A PSZ kifogásolja, hogy a törvényben előírtakkal szemben, a Kormány úgy döntött az intézmény bezárásáról, hogy azt megelőzően nem kérte ki sem az iskola alkalmazottainak, sem pedig a diákszervezeteknek vagy a szülői közösségnek a véleményét - holott ez kötelező lenne.
 
  Kifogásolja továbbá, hogy az iskola megszüntetését semmivel nem indokolták, annak céljáról és okairól nem tájékoztattak, a hallgatókra rótt plusz terheket nem mérték fel.
 
 A PSZ a nyílt levelekben kifejti, hogy ha áprilisban nem döntenek a határozat visszavonása mellett, a szervezet bírósághoz fordul.
 
Forrás: vs.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Pedagógusok Szakszervezete: vonják vissza a Raoul Wallenberg Szakközépiskola jogutódlással történő megszüntetéséről hozott döntést.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector