Startlaphoz Csatlakozz!

Új életpályamodell

Az utcán szolgáló rendvédelmi dolgozóknál nagyobb béremelés várható

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 17. péntek, 11:35

A rendvédelmi dolgozók új életpályamodelljében az utcán szolgálóknál és az aktív állományúaknál nagyobb, az irodai dolgozóknál, vezetőknél pedig mérsékeltebb lesz a béremelkedés. Kovács Zoltán kormányszóvivő erről az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában beszélt.

    A kormány ezzel is kifejezi, hogy az a munka, amit a rendőrségtől az utcán látunk, milyen értékkel bír a magyar társadalom számára - mondta a kormányszóvivő.

    Kovács Zoltán emlékeztetett: a kormánynak 2010-es célkitűzése, hogy az ország teljesítőképessége alapján kiszámítható, hosszú távú életpályamodell legyen a közszolgálatban, a köztisztviselőknél.

    Az Országgyűlés kedden fogadta el a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljéről szóló törvényt, amely szerint új előmeneteli és illetményrendszer jön létre az ágazatban. A módosítás értelmében megszűnik az automatikus előmeneteli rendszer, a vezetői beosztások meghatározott időre szólnak majd, a hivatásos állomány volt tagjaiból pedig létrejön a tartalékos állomány.

    A törvény szerint idén júliusban átlagosan 30 százalékos béremelés lesz, amit 2016. január 1-jétől évente 5-5 százalékos mértékű követi, így teljesül 2019-re az ötven százalékos átlagos béremelés. Emellett idén július 1-jétől meghatározzák állománycsoportonként az illetményemelés mértékét is.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az utcán szolgáló rendvédelmi dolgozóknál nagyobb béremelés várható.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector