Startlaphoz Csatlakozz!

Hamarosan dönthetnek a bírói életpályamodellről

Makai: Tarthatatlan a bírák alacsony bérezése

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 17. péntek, 12:42

Tízszázalékos munkaköri pótlékot kapnak a bírósági fogalmazók, a bírósági titkárok, az ügyészségi fogalmazók, valamint az alügyészek.
 Az Igazságügyi Minisztérium előterjesztése alapján a pluszköltségek forrása is megvan, ugyanis arról már korábban kormánydöntés született. Hamarosan dönthetnek a bírói életpályamodellről is, erről az április 22-ei ülésen vitázhat a kabinet. A nemzetközi összehasonlítások alapján a magyar bírók jövedelme a legalacsonyabb az Európai Unióban.
 
  Tarthatatlan, hogy román és bolgár kollégáiknál is kevesebbet keresnek a magyar bírák – mondta el a Hír TV Magyarország élőben című műsorában a Magyar Bírói Egyesület elnöke. Makai Lajos hozzátette: munkahelyi leterheltségüket vizsgálva pedig az derül ki, hogy a leginkább leterheltek a magyar igazságszolgáltatás dolgozói.
 
  – Mégiscsak tarthatatlan Európában, hogy a magyar bírói bérek azon a szinten maradjanak, ahol most vannak. Különösen úgy, hogy azért a magyar gazdaság jobban teljesít az információink szerint, mint korábban, illetőleg mint néhány olyan országban, ahol még jobban megfizetik az igazságszolgáltatásban dolgozókat – fogalmazott Makai Lajos.

A teljes beszélgetés itt nézhető meg.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Makai: Tarthatatlan a bírák alacsony bérezése.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector