Startlaphoz Csatlakozz!

Magyar Szakszervezeti Szövetség:

Együtt majálisoznak és demonstrálnak a szakszervetek és a civilek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 17. péntek, 15:22

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ) valamint a kormány intézkedései ellen fellépő civil szervezetek együtt majálisoznak és demonstrálnak május 1-jén Budapesten - jelentették be az érintettek pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.

    Kordás László, az MSZSZ elnöke elmondta, hogy a május elsejei közös majális egyben demonstráció, tüntetés is lesz európai béreket stadionok helyett jelmondattal.

    Kifejtette: úgy látják, hogy a munka világában és más területen folyamatos leépülés van a bérek, a korhatár előtti nyugdíj területén, illetve a munka törvénykönyve is rengeteg problémát okoz a munkaadóknak és a munkavállalóknak.

    Kordás László elmondta, a demonstráción felszólalók rávilágítanak arra, hogy a munkavállalók, az emberek tisztes megélhetést szeretnének, valamint tüntetnek az életminőség javulásáért is.

    Gulyás Balázs, az internetadó elleni tüntetés egyik szervezője hangsúlyozta: a civilek hosszú ideje foglalkoznak a szegénység enyhítésével, és úgy vélte, Magyarországon jelenleg komoly megélhetési válság van, szerinte ez az Orbán-kormány miatt következett be, mivel a visegrádi négyek közül egyedül Magyarországon nőtt a szegénység 2011 óta.

    Székely Tamás, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke kiemelte, hogy szövetségük mögött több mint 250 ezer tag van. Szerinte a tüntetésük megmutatja majd, hogy ez az az erős szakszervezet, amelyik képes kiállni a dolgozókért.

    A tüntetés üzenet lesz a kormánynak, hogy egyeztetés nélkül nem lehet szociális párbeszédet folytatni, az egyeztetésen pedig az ipar mellett a közszolgálatnak, a közszférának is helye van - mondta Székely Tamás, aki szerint az ígéretek ellenére a korengedményes, a korkedvezményes nyugdíjból nem lesz semmi, a munka törvénykönyvével kapcsolatos ígérgetésekből is az látszik, hogy a kormány érdeke az időhúzás, a sztrájktörvény esetében pedig a kormány nem akar megállapodni a szakszervezetekkel.

    Mészáros Balázs, a Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének tagozatvezetője a sajtótájékoztatón az összefogás szükségességét hangsúlyozta a munkavállalók és a munka világából kitaszítottak érdekében.

    Kérdésre válaszolva Kordás László elmondta, hogy egy tízezres létszám jelentene akkora kritikus tömeget, amellyel a követelésük megfelelő súlyt kapna.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Együtt majálisoznak és demonstrálnak a szakszervetek és a civilek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector