Startlaphoz Csatlakozz!

Létrehozták az Európai Stratégiai Beruházási Alapot

Szijjártó: a munkahelyteremtő beruházások fogják visszahozni Európa versenyképességét

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 18. szombat, 16:00

Szijjártó Péter úgy vélte, hogy a munkahelyteremtő beruházások fogják visszahozni Európa versenyképességét, Jyrki Katainen uniós biztos, az Európai Bizottság alelnöke pedig azt hangsúlyozta, hogy az európai gazdaságok mélyen gyökerező gondja a beruházások hiánya, éppen ezért döntöttek az Európai Stratégiai Beruházási Alap létrehozásáról, amelynek keretében 315 milliárd euróval finanszíroznak új beruházásokat.

    A magyar kormány külgazdasági és külügyminisztere pénteken Budapesten közös sajtótájékoztatót tartott a finn EU-biztossal, aki azért érkezett Budapestre, hogy népszerűsítse az Európai Bizottság új beruházási tervét.

    Szijjártó Péter kifejtette: Európa versenyképessége csökkent az elmúlt időszakban, jelentős részben amiatt, hogy a beruházások volumene elmarad az elvárt szinttől. Ezért Magyarország üdvözöli, hogy az Európai Stratégiai Beruházási Alap (ESBA) forrásai 315 milliárd eurónyi új beruházást finanszíroznak a  tagállamokban.

    A miniszter megerősítette, hogy Magyarország 3 típusú beruházással száll versenybe az új forrásokért. Ezek közül az első az energetika, az energiabiztonság növelését célzó beruházások, különösen egy nagy stratégiai beruházás, konkrétan a Törökországból Magyarország térségébe gázt eljuttató vezeték megépítése. A második a közlekedés fejlesztése, a harmadik pedig a digitális világra való átállást célzó kutatás-fejlesztési és innovációs projektek.  

   Jyrki Katainen kiemelte, hogy az alap abban különbözik az Európai Beruházási Banktól (EIB), hogy kockázatosabb befektetéseket is finanszírozhat majd, elsősorban kis és közepes vállalkozások beruházásait fogja finanszírozni, és a magánberuházásokra helyezné a hangsúlyt. Előnyt fognak élvezni az energetikai, a kkv-szektor kutatás-fejlesztési potenciálját növelő, valamint a digitális infrastruktúrát fejlesztő projektek – mondta. Lesz lehetőség arra is, hogy regionális projektekkel pályázzon akár több tagállam együtt – tette hozzá.  

   Az új európai beruházási terv végrehajtásával párhuzamosan az Európai Bizottság szeretné ténylegesen egységes piaccá alakítani az európai uniós belső piacot, ezen belül 3 fő terület van: a digitális harmonizáció, az energiaszektor egységesítése (energiapiaci unió) és az egységes tőkepiac – mondta el Jyrki Katainen.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Szijjártó: a munkahelyteremtő beruházások fogják visszahozni Európa versenyképességét.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector