Startlaphoz Csatlakozz!

A tiltakozáson tanárok, bányászok, tűzoltók, vasutasok, fuvarozók, postások, ápolónők vettek részt

Több tízezren tüntettek Varsóban jobb munkakörülményekért

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 19. vasárnap, 09:57

A baloldali OPZZ szakszervezet kezdeményezésére több tízezres menet vonult át szombaton Varsó belvárosán, a tiltakozáson több szakma képviselői a munkakörülmények javítását követelték.

     A szervezők mintegy 65 ezerre, a rendőrség 30 ezerre becsülte a résztvevők számát. A tüntetők szombat délelőtt indultak el négy fővárosi gyülekezőhelyről, a menetek útvonala több minisztériumot érintett. Délután a résztvevők a kormány székháza előtt tartották meg a központi tiltakozást.

    A tüntetőktől Wladyslaw Kosiniak-Kamysz munkaügyi miniszter átvette az Ewa Kopacz kormányfőnek címzett petíciót, melyben a szakszervezetek mindenekelőtt a két éve megemelt nyugdíjkorhatár, az állami alkalmazottak béreinek befagyasztása és az adóemelés ellen tiltakoztak.

    A tiltakozáson tanárok, bányászok, tűzoltók, vasutasok, fuvarozók, postások, ápolónők vettek részt nagyobb számban. A legtöbben - mintegy 20 ezren - a Lengyel Pedagógusok Szövetségének (ZNP) tagjai voltak, akik 10 százalékos béremelésért, az iskolák és az óvodák számának - folyamatban lévő - csökkentése ellen tüntettek. A tanárokkal találkozott az oktatási minisztérium épülete előtt Joanna Kluzik-Rostkowka tárcavezető, aki a költségvetési eszközök hiányára hivatkozva kizárta a béremelést.

    Jelentős csoportot alkottak a gazdák, akik már az év eleje óta országszerte szerveznek tüntetéseket, blokádokat, február végén pedig sátrat vertek a varsói kormányhivatal előtt. A gazdák a szombati tüntetésen megismételték korábbi követeléseiket, mindenekelőtt a termőföld külföldi tulajdonba kerülésének megakadályozását, a tejtermelésben elszenvedett veszteségek kárpótlását, valamint azt, hogy részt vehessenek egy átfogó mezőgazdasági reform kidolgozásában.

    A békés tüntetés megbénította a főváros közlekedését.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Több tízezren tüntettek Varsóban jobb munkakörülményekért.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector