Startlaphoz Csatlakozz!

Még nem kezdődtek ael a bértárgyalások

Sztrájkkal fenyeget a szakszervezet az SZKT-nál

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 19. vasárnap, 08:58

 „Nem nézhetjük tétlenül az SZKT munkavállalóinak egyre romló anyagi helyzetét. Felháborítónak tartjuk, hogy a többségében nehéz körülmények között élő, a társaságért elkötelezett munkavállalók számára az üzleti terv március 27-i elfogadása óta mind a mai napig nem kezdődtek el a bértárgyalások˝ - írja delmagyar.hu szerkesztőségéhez eljuttatott április 9-i levelében a Szegedi Közlekedési Kft.-nél működő egyik érdekképviselet.

Szabó István, a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetének (BTDSZ) elnöke kollektív munkaügyi vitát kezdeményez a cégvezetésnél, illetve ha az eredménytelen maradna, sztrájkot helyez kilátásba.

 – Hosszú ideje egyeztetünk, de arra az időpontra, amit a BTDSZ megjelölt, nem készült el a javaslatunk az üzleti terv alapján. Reményeim szerint jövő kedden vagy szerdán leülünk tárgyalni – válaszolta érdeklődésünkre Kojedzinszky Richárd, az SZKT igazgatója. Az ajánlatban az önkormányzat által jóváhagyott 3,5 százalékos bérfejlesztés szerepel, januártól visszamenőleg. (Tavaly pulykapénzt osztottak, bérrendezés 2013-ban volt – a szerk.)

  Az igazgató megjegyezte, tudomása szerint a budapesti, debreceni közlekedési cégnél és a DAKK-nál sem volt hasonló. Az ügyvezető szándékai szerint az intézkedés bérrendezést és béremelést is jelent egyben. Azoknál a járművezetőknél és műszaki dolgozóknál, akik 100 ezer forint alatt keresnek, felzárkóztatnák a fizetéseket, és differenciáltan emelnék is. Ez 54 millió forint pluszköltséggel jár egy évre. A vezetők bérét nem emelik. Az előterjesztésre várják a három szakszervezet jobbító javaslatait.

   A járművezetők – a ledolgozott évek és a jogosítványaik számától függően – villamoson átlag nettó 140 ezret, trolin 135 ezret keresnek. A dolgozóknak a béren felül egy évre nagyjából 270 ezer forint cafeteria jár. Tervben van az is, hogy elsősorban a járművezetők új felső munkaruhát kapnak. Év elején tucatnyian mondtak fel, de az okok között az igazgató nem talál rendkívülit.

Forrás: delmagyar.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Sztrájkkal fenyeget a szakszervezet az SZKT-nál.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector