Startlaphoz Csatlakozz!

Az elmúlt napokban egymást követték az oktatást sújtó megszorítások

A PDSZ szolidáris az oktatás átalakítása ellen tiltakozókkal

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 20. hétfő, 19:06

Szolidaritását fejezte ki az oktatás és azon belül a felsőoktatás átalakítása elleni tiltakozókkal hétfőn a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ).

    Mendrey László, a PDSZ elnöke az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében kitért arra, hogy az elmúlt napokban egymást követték az oktatást sújtó megszorítások. Fővárosi óvoda-összevonásokról, kerületi általános iskola bezárásáról, frissen felújított szakképző intézmény megszüntetéséről szólnak a hírek - írta, hozzátéve: „nem kíméli hatalom a felsőoktatást sem”, egyetemi szakok megszüntetéséről, a tandíjbevételek jelentős mértékű kurtításáról hallani.

    Szóvá tette, hogy érdemi egyeztetés ezúttal sem volt, a kormány képviselői mindössze a Magyar Rektori Konferencia szakbizottságaival tárgyaltak az átalakításokról, de annak javaslatait nem vették figyelembe.

    Úgy fogalmazott: a PDSZ elutasítja az oktatást sújtó, tudásellenes, s végleges leszakadást jelentő permanens forráskivonás gyakorlatát és szolidáris a tiltakozókkal.

    Az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatási államtitkársága múlt pénteken közölte, hogy elkészült az új felsőoktatási szakjegyzék tervezete. Az előterjesztés szerint ismét osztatlan formában képezhetik majd a pszichológusokat és az elméleti közgazdászokat, és létrejön az ötéves agrármérnöki képzés. Alapképzésben és mesterképzésben sem szűnne meg a kommunikáció és médiatudomány szak, ugyanakkor a felsőoktatási szakképzésben és a szabad bölcsészet külön szakirányaként megszűnne ez a szak.

    Hétfő este az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) társadalomtudományi karának hallgatói és oktatói fórumot tartanak a felsőoktatási átalakítási terv elleni tiltakozásul. Az elképzelések ellen felemelte szavát hétfőn az MSZP és a Demokratikus Koalíció is.

    Szintén tiltakozó megmozdulást tart a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola amiatt, hogy július 1-jével megszüntetik az iskolát, ezért a tanulókat és a tanárokat több más intézménybe helyezik át.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A PDSZ szolidáris az oktatás átalakítása ellen tiltakozókkal.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector