Startlaphoz Csatlakozz!

A feladatot központosíthatják, a fizetnivaló marad

Közműszolgáltatói szakszervezetek: ne féljenek!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 22. szerda, 11:35

„Ha a nemzeti közműszolgáltató holding olyan lesz, mint az iskolák esetében a KLIK, akkor a feladatot központosítják, a fizetnivaló marad.” – írja a delmagyar.hu
  Mutassanak erőt! Ne féljenek! Ezt az átmeneti időszakot át kell vészelni, akármilyen nyomást is gyakorol a kormányzat – ajánlotta a Helyiipari és Városgazdálkodási Dolgozók Szakszervezetének (HVDSZ 2000) szerdai ágazati konzultációján Ménesi Imre.

  A szociáldemokrata önkormányzati képviselő hozzátette, a települések is nehéz anyagi és kiszámíthatatlan jogi körülmények között működnek. Példának a szegedi hőszolgáltató esetét emelte ki, ahol a rezsicsökkentést nem követte a fizetnivalók állami kompenzációja. Az önkormányzat gázmotoros fejlesztésbe fogott, hogy a termelt áram eladásából pluszbevételre tegyen szert a cég, amit a kormányzat egy tollvonással ellehetetlenített, ezzel a városnak 1 milliárd forint mínuszt okozva.

  Azt sem tudni, mit jelent a nemzeti közműszolgáltató holding létrehozása. Ha olyan lesz, mint az iskolák esetében a KLIK, akkor a feladatot központosítják, a fizetnivaló marad. A politikus a Liga Szakszervezetet említette rossz példaként, amely szerinte kirakat szervezet, mert pénzért gyűjt tagságot, miközben demonstrálja, hogy egy érdekképviselettel a kormány mégiscsak szót ért.

  Szabó Istvánné, a HVDSZ elnökségi tagja összegezte, a közszolgáltatók dolgozóit, diákokat, közfoglalkoztatottakat és megváltozott munkaképességűeket képviselnek. Kiemelte, a munkáltatói partnereikkel – Magyar Közszolgáltatók Szövetségével, Köztisztasági Egyesüléssel, a kéményseprő és temetkezési ipartestülettel, VOSZ-szal, illetve a Védett Szervezetek Országos Szövetségével - jó az együttműködés. Velük konzultációra és kompromisszumra törekszenek. A kormányzattal különösen 2010-tól nehezült meg a tárgyalás, az egyeztetések középszintre szorultak vissza. A megoldás az lehet, hogy településügyi tanácsban és települési közszolgáltatási fórumokon egyeztetnek tovább széles körben.

  Erő rejlik a nemzetközi szervezetekkel tartott kapcsolatban is – emelte ki Busák Tamás, a HVDSZ 2000  munkatársa A hónap elején az európai közszolgáltatók szakszervezeti szövetségét (melynek 300 tagszervezeten keresztül 8 millió munkavállaló a tagja) konferencián tájékoztatták a holdingosításról és a kéményseprő-ipari rezsicsökkentésről. Az önkényes törvénykezésen megütközött a vezetőség, és kemény hangú levélben követelte a törvényhozásbeli hiányosságok kiküszöbölését és a párbeszédet a munkaadói és munkavállalói szervezetekkel.

  A levelet elküldték Orbán Viktor miniszterelnöknek, Pintér Sándor belügyminiszternek és a parlamenti képviselőknek. Az üzenet súlyát adja, hogy a nemzetközi szakszervezeti tömörülés szociális partnere a Jean Claude Juncker vezette Európai Bizottság.
Forrás: delmagyar.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Közműszolgáltatói szakszervezetek: ne féljenek!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector