Startlaphoz Csatlakozz!

A JNT bíróság előtt vitatja a sztrájk jogszerűségét

Pert indít a posta cége az értékszállítási dolgozók szakszervezete ellen

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 23. csütörtök, 07:11

Pert indít a Magyar Posta cége, a JNT Security Kft. (JNT) az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉŐDOSZ), illetve egyes tisztségviselői ellen, mivel folyamatosan valótlan, a közvéleményt félrevezető, a JNT rossz hírnevét keltő és üzleti érdekeit sértő állításokat tesznek a bértárgyalásokról és a sztrájkról - közölte a Magyar Posta Zrt. és a JNT Security Kft. szerdán az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint a JNT bíróság előtt vitatja a sztrájk jogszerűségét, és amiatt is az igazságszolgáltatáshoz fordul, hogy nem állapodtak meg a sztrájk alatt nyújtandó minimális szolgáltatásokról.

    A közleményben leszögezik: szemben az ÉŐDSZ állításaival, illetve a sajtóban egyes helyeken megjelent állításokkal, folyamatosan biztosított a posták készpénzellátása, így sem az utalványok kifizetésében, sem a posták készpénzellátásában nincs fennakadás. A tájékoztatás szerint csupán annyi változás lehet helyenként a fővárosban és Pest megyében, hogy adott napon belül későbbi időpontban történik meg az utalványok háznál történő kifizetése.

    JNT Security teljesíti a többi szerződött partnere kiszolgálását is, így azok az állítások sem igazak, hogy nem megoldott a partnerek értéklogisztikája - írják.

    Szemben a szakszervezet és egyes sajtóforrások információival a JNT országosan csupán két pénzkiadó automatát (ATM) lát el készpénzzel, így hamisak azok az értesülések is, hogy az ATM-ek készpénzzel történő feltöltésében is fennakadás lenne a sztrájk miatt - olvasható a közleményben.

    A JNT közleményben idézett álláspontja szerint a sztrájk nem indokolt, nem igaz az ÉŐDOSZ állítása, hogy a JNT munkavállalói nem kapnak bérfejlesztést évente. Az elmúlt másfél évben csaknem 10 százalékos alapbéremelésben részesültek a JNT-nél dolgozó pénz- és értékszállítók - hangsúlyozzák a tájékoztatásban.

    Az MTI korábban beszámolt arról, hogy az ÉÖDSZ JNT Security Kft.-nél működő szervezete hétfő éjféltől határozatlan időre sztrájkot hirdetett. A szakszervezet kérése az alapbérek átlagosan 5 százalékos növelése volt, valamint az, hogy a béren kívüli juttatásokat személyenként emeljék évi 22 000 forintra. A munkáltató 1,5 százalékos átlagos alapbérnövelést javasolt, ami a későbbi tárgyalásokon 1,6 százalékra módosult.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Pert indít a posta cége az értékszállítási dolgozók szakszervezete ellen.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector