Startlaphoz Csatlakozz!

A sztrájkbizottság a munkáltató új bérfejlesztési javaslata esetén kész az érdemi tárgyalásokra

Értékszállítók sztrájkja: a szakszervezet szerint a munkáltató valótlanságokat közölt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 23. csütörtök, 10:12

Az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉŐDSZ) szerint a Magyar Posta Zrt. és a JNT Security Kft. szerdai közös közleménye több valótlan állítást tartalmaz a JNT dolgozóinak sztrájkjával kapcsolatban.

    A szakszervezet közölte azt is: a sztrájkbizottság csütörtökön új megoldási javaslatokkal lép a nyilvánosság elé.

    A Magyar Posta Zrt. és a JNT Security Kft. (JNT) szerdán bejelentette, hogy a JNT pert indít az ÉŐDSZ, illetve egyes tisztségviselői ellen, mert a cégek álláspontja szerint folyamatosan valótlan, a közvéleményt félrevezető, a JNT rossz hírnevét keltő és üzleti érdekeit sértő állításokat tesznek a bértárgyalásokról és a sztrájkról. A JNT bíróság előtt vitatja a sztrájk jogszerűségét, és amiatt is az igazságszolgáltatáshoz fordul, hogy nem állapodtak meg a sztrájk alatt nyújtandó minimális szolgáltatásokról.

    Az ÉŐDSZ csütörtöki közleménye szerint „értetlenül áll” a két cég közös közleménye előtt. Hangsúlyozzák, hogy a sztrájkhelyzet kialakulásáért a szakszervezet a JNT és a Magyar Posta Vagyonkezelő Zrt. vezetését tette felelőssé, ugyanakkor a Magyar Posta Zrt.-vel nem állt sem érdekvitában, sem munkaügyi jogvitában, ezért érthetetlen, hogy a Magyar Posta Zrt. miért jelent meg a kiadott közlemény második aláírójaként.

    Az ÉŐDSZ úgy véli, a szerdai közlemény, amellett hogy munkáltatói nyomás alatt akarja tartani a sztrájk szervezőit és résztvevőit, csúsztatásokkal és pontatlanságokkal is operál. A szakszervezet közleménye szerint „a JNT Security Kft.-nél jelenleg hatályos kollektív szerződés rendelkezéseivel összhangban, szerződésszerűen és jogszerűen járt el a bértárgyalások egyoldalú berekesztésével kapcsolatban”, aminek jogszerűségét a birtokában lévő első fokú bírósági végzés is alátámasztja.

    Hangsúlyozzák, hogy a sztrájkbizottság a munkáltató új bérfejlesztési javaslata esetén azonnal kész az érdemi tárgyalásokra. Ugyanakkor hozzáteszik, hogy a sztrájk második napja elteltével a JNT vezetése nem ült le tárgyalni a sztrájkbizottsággal, pedig az egész nap a cég telephelyén várta az egyeztetés lehetőségét.

    A szakszervezet szerint nem felel meg a valóságnak a munkáltató azon állítása sem, hogy az ÉŐDSZ saját bérfejlesztési javaslatát sem kívánta megtárgyalni a bértárgyalás keretei között. Emlékeztetnek: az ÉŐDSZ április 9-én személyesen, majd április 10-én levélben adta át részletes bérfejlesztési javaslatát, az arra való reflektálásra a munkáltatónak először április 16-ig, majd még egy esélyként április 20-ig adtak lehetőséget, azzal a kikötéssel, hogy azt a cég juttassa el a Posta Vagyonkezelő Zrt.-hez is, és kérték a tulajdonos válaszát is a javaslatra. A 2015. április 21-én megkezdett sztrájk bejelentésére az ezt követő hatástalan és eredménytelen munkáltatói és tulajdonosi jogkör gyakorlóinak elutasító válaszát követően került csak sor - szögezi le a szakszervezet.

    Az ÉŐDSZ JNT Security Kft.-nél működő szervezete hétfő éjféltől határozatlan időre hirdetett sztrájkot. A szakszervezet kérése az alapbérek átlagosan 5 százalékos növelése volt, valamint az, hogy a béren kívüli juttatásokat személyenként emeljék évi 22 000 forintra. A munkáltató 1,5 százalékos átlagos alapbérnövelést javasolt, ami a későbbi tárgyalásokon 1,6 százalékra módosult.
 
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Értékszállítók sztrájkja: a szakszervezet szerint a munkáltató valótlanságokat közölt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector