Startlaphoz Csatlakozz!

Leginkább alkalmazottak lennének, nem vállalkozók

A magyar fiatalok szerint a sikerhez fontosabb egy jó kapcsolat, mint a tudás

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 23. csütörtök, 10:48

A magyar fiatalok jelentős többsége szerint ugyan a vállalkozók a fejlődés motorjai, ők mégis inkább alkalmazottak lennének, a biztonságot választanák – írja a hir24.hu.
 
  A Bridge Budapest nonprofit szervezet harmadik éve térképezi fel a 20-35 évesek karrierelképzelését. A legfrissebb felmérés szerint még mindig ellentmondásos a kép, csak elvben vonzó az önállóság, a magyar fiatalok jövőképét inkább a kockázatkerülés és biztonságvágy határozza meg.
 
  A 20-35 évesek kétharmada (65%) gondolt már arra, hogy saját vállalkozásából is megélhetne és fele (48%) kifejezetten gyakran gondolkodik ezen. A fiatalok többsége 10 év múlva mégis alkalmazottként látja magát, csak minden negyedik fiatal (25%) képzeli el magát vállalkozóként.
 
  A fiatalok 81%-a átlagos megélhetést biztosító, de biztosabb munkahelyet választana a kockázatossal szemben. A vállalkozói szemlélet alapattitűdjei csak egy szűk rétegre jellemzők: továbbra is a budapesti tanulók többsége az, aki a bizonytalan, ám nagyobb jövedelmet nyújtó munkát választaná.
 
  A fiatalok hazai karriervárakozása javult a 2013-as adatokhoz képest. A fiatalok 58%-a elégedett jelenlegi munkájával, idén már 65%-uk biztos hazai elhelyezkedésre számít. 85% biztos benne, hogy sikeres lesz az életében.Ehhez szerintük inkább jó kapcsolat, mint tudás és teljesítmény kell, ugyanakkor azt gondolják, mindenki maga felel boldogulásáért.
 
  A magyar startupok egyre vonzóbbak a fiatalok körében. Az alkalmazotti létet választók 12%-a legszívesebben náluk dolgozna, ugyanannyian, mint a kkv-szektort megjelölők. A 73% nagyvállalathoz menne. Míg 2013-ban 12% ismert olyan világhírű nagyvállalatot, mely Magyarországról indult el, idén már 27% adott pozitív választ.
 
  A külföldi munka tervezésében nem történt érdemi változás tavalyhoz képest: a fiatalok 48%-a hajlandó lenne, 41%-uk kifejezetten szeretne külföldön dolgozni a következő 5-10 évben. A főbb motiváció a magasabb bér, a tapasztalatszerzés és a nyelvtanulás.
 
  A Bridge Budapest nonprofit egyesületet a legsikeresebb magyar startupok, a Prezi, a Ustream, a Logmein alapították, hogy a fiatalokat a saját példájukkal is arra ösztönözzék, kitartó munkával és némi szerencsével lehet globális sikert elérni Magyarországról indulva. Harmadik éve ajánlanak ösztöndíjat tehetséges magyar fiataloknak.
 
  A mostani felmérés telefonon, standard kérdőívek segítségével zajlott, összesen 800 fő 20 és 35 év közötti magyarországi lakos megkérdezésével. Az adatfelvételt a Kutatólabor végezte 2015. tavaszán.
Forrás: hir24.hu
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A magyar fiatalok szerint a sikerhez fontosabb egy jó kapcsolat, mint a tudás .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector