Startlaphoz Csatlakozz!

Megepődött az Őszintén az Egészségügyről Akciószövetség  

Csak a reprezentatív szakszervezettel folytathat bértárgyalásokat a kormány

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 23. csütörtök, 13:16

Az akciószövetséget meglepte, hogy az államtitkár csak az MSZ EDDSZ-szel kíván az ágazati bérekről tárgyalni. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár április 20-án interjút adott a Népszabadságnak, amiben úgy nyilatkozott, hogy csak a reprezentatív szakszervezettel folytathat bértárgyalásokat a kormány – írja a weborvos.hu.

   Az Őszintén az Egészségügyről Akciószövetség tagjai (Autonóm Területi Szakszervezet, Falusi Körzeti Orvosok Országos Szövetsége, Független Egészségügyi Szakszervezet, Egészségügyi Dolgozók Szakszervezeteinek Önálló Területi Szövetsége, Magyar Orvosok Szövetsége, Magyar Rezidens Szövetég, Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetsége) igyekeztek korrekt viszonyt kialakítani az államtitkársággal, mert gondolják, hogy a magyar egészségügy jövője a nemzetünk jövőjének a kérdése. Az elmúlt évben ezért is kértek (és kaptak is!) lehetőséget az ágazati egyeztetésre. Ezek után meglepetésként érte a szövetséget, hogy az egészségügyért felelől államtitkár csak az MSZ EDDSZ-el kíván az ágazati bérekről tárgyalni, arra hivatkozva, hogy az MSZ EDDSZ az egészségügyi ágazat egyetlen reprezentatív szakszervezete - írja a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében az akciószövetség.

  „Mi igyekszünk konstruktívan együttműködni mindazokkal a szervezetekkel és személyekkel, akik komolyan gondolják, hogy a magyar egészségügy jelene és jövője fontos számukra, és nem csak egy önbevalláson alapuló taglétszám által biztosított status quo-hoz ragaszkodnak. Több olyan egészségügyi érdekvédelmi szervezet is jelezte már csatlakozási szándékát akciószövetségünkhöz, akik valóban a tagjaik érdekeit képviseli. Így az „Őszintén az Egészségügyről” akciószövetség olyan nagy területét képviseli az egészségügyi és szociális ágazatnak, amely véleményünk szerint igen jelentős”-  áll a közleményben.
 
  „Kérjük Államtitkár urat, hogy gondolja át, nem lenne-e szerencsésebb olyan érdekvédelmi szervezetek vezetőivel is egy asztalhoz ülni, akik mindennapi munkájuk során szembesülnek az egészségügyben uralkodó állapotokkal?! Szeretnénk felhívni Államtitkár úr figyelmét arra, hogy az általunk képviselt szövetség taglétszáma az egészségügyi ágazatban olyan jelentős erőket képvisel, amelynek bizonyítéka egyre kézzelfoghatóbb a szakma és támogatói körében” - olvasható befejezésként.

Forrás: weborvos.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Csak a reprezentatív szakszervezettel folytathat bértárgyalásokat a kormány .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector