Startlaphoz Csatlakozz!

Értékszállítók sztrájkja

Munkástanácsok: kirúgtáka sztrájkoló szakszervezeti ügyvivőt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 23. csütörtök, 19:40

A Munkástanácsok tiltakozik az ellen, hogy a JNT Security Kft.-től elbocsátották az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezetének (ÉŐDSZ) JNT alapszervezeti ügyvivőjét, és egyben minden jogi segítséget megad Kuti Zsoltnak, valamint támogatásra kér fel minden olyan szervezetet és magánszemélyt, akik fontosnak tartják a sztrájkjog, mint alkotmányos alapjog maradéktalan érvényesülését.

    A Munkástanácsok csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: megdöbbenéssel értesültek arról, hogy csütörtökön a JNT Security Kft. azonnali hatállyal felmondott Kuti Zsoltnak. Kifejtik: „a munkáltató egy kereskedelmi televíziónak tett nyilatkozatából kiragadott mondatára hivatkozva tette ezt, amely a JNT véleménye szerint közvetlenül és ténylegesen alkalmas volt a munkáltató jó hírnevének, jogos gazdasági érdekének veszélyeztetésére”.

    A szakszervezet tiltakozik az eljárás ellen, és felszólítja a munkáltatót, hogy azonnal állítsa helyre Kuti Zsolt munkaviszonyát. A szakszervezeti tisztségviselők szólás- és véleményszabadságát a hazai és nemzetközi jogszabályok egyaránt biztosítják, garantálják és védelmezik - hangsúlyozzák.

    Amennyiben a munkáltató mégsem állítja helyre Kuti Zsolt munkaviszonyát, úgy a Munkástanácsok minden magyarországi és nemzetközi fórumon fel fog lépni ennek jogos kikényszerítéséért - áll a közleményben.

    Az ÉŐDSZ-nek a JNT Security Kft.-nél működő szervezete bérvita miatt hétfő éjfél óta sztrájkol, a cég vitatja a sztrájk jogszerűségét, ezért bírósághoz fordult. Szarka Zsolt, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója csütörtökön egy háttérbeszélgetésen azt mondta, a bértárgyalások folytatásának feltétele a munkáltató JNT Security Kft. részéről, hogy az ÉŐDSZ dolgozói befejezzék a sztrájkot.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Munkástanácsok: kirúgtáka sztrájkoló szakszervezeti ügyvivőt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector