Startlaphoz Csatlakozz!

Opten:

A multik dolgozóinak kedvez az adócsökkentés

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 24. péntek, 16:07

A külföldi tulajdonossal rendelkező cégek dolgozói járnak a legjobban a 15 százalékos szja-kulccsal – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató elemzéséből – írja a vs.hu.

  „Mintegy 65 milliárd forint többletjövedelmet jelent majd a versenyszektor dolgozóinak az új adókulcs, ami egy főre vetítve havi nettó 1500 forintos átlagos jövedelememelkedésben jelentkezik” – mondta Tóth Tamás, az Opten ügyvezető igazgatója. Számításaik szerint az egyes szektorok között viszont komoly különbségek lehetnek. A külföldi tulajdonossal rendelkező multicégek a teljes hazai cégbázis alig 6 százalékát teszik ki, mégis az ő alkalmazottaiknál fog jelentkezni az adókulcscsökkentés hatásának 40 százaléka. Az ágazatok tekintetében is jelentős fizetéskülönbségek vannak, ezért a hatások itt is eltérően jelentkeznek majd – hívja fel a figyelmet az Opten.
 
 A jövő évi költségvetés előkészítésével párhuzamosan bejelentett adócsökkentések indoklásából az látszik, hogy 2016-ban sokkal inkább a lakossági fogyasztás növelésén lesz hangsúly, mintsem a társasági adókulcsok csökkentésén és egységesítésén. Holott a korábbi kormányzati ígéretek szerint 2016-ban az 500 millió forint feletti eredményre vonatkozó 19 százalékos társasági adókulcsot csökkentették volna 9 százalékponttal. A legújabb tervekben ez a szándék már nem szerepel, ami az Opten szerint meg is indokolható.
 
  „A társasági adókulcs egységesítése maximum ezer céget érintett volna, de az így is közel 100 milliárdos nagyságrendű összeg csak egy viszonylag kis gazdasági szegmens jövedelmezőségét növelte volna, miközben az államkincstárnak jelentős bevételkiesést okozott volna” – mutatott rá az Opten igazgatója.
 
  A jelenlegi tervekben szereplő szja-csökkentés, illetve a növekvő családi adókedvezmény ezzel szemben jóval elosztottabban jelentkezne a gazdaságban. Mivel a tervezett adócsökkentési csomag összesített nagyságrendje nem változik a korábbi tervekhez képest, hatása egy személyre lebontva inkább jelzésértékű lesz, semmint érdemi változás.

Forrás: vs.hu
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A multik dolgozóinak kedvez az adócsökkentés.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector