Startlaphoz Csatlakozz!

A szakközépiskolák szakgimnáziumokká, a jelenlegi szakiskolák pedig szakközépiskolákká alakulnának át

Jó a szakképzési rendszer átalakításának iránya a szociális partnerek szerint

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 25. szombat, 15:17

 Jó a szakképzési rendszer átalakításának iránya a szociális partnerek szerint, a változtatási tervek összhangban vannak a munkaerőpiac igényeivel - közölte a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) Monitoring Bizottsága pénteken az MTI-vel, miután megtárgyalta a szakképzési rendszer átalakítását célzó javaslatokat, amelyeket a kormány szerdán nyújtott be az országgyűlésnek.

    Hozzátették: feltétlenül szükségesnek tartják emellett, hogy rendelkezésre álljanak az átalakításhoz szükséges források.

    A közlemény szerint az ülésen Czomba Sándor munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár jelezte: a kormány nyitott a társadalmi partnerek esetleges javaslataira, észrevételeire.

    A szerdán benyújtott törvénymódosító javaslatok szerint a 2016/2017-es tanévtől a mostani szakközépiskolák szakgimnáziumokká, a jelenlegi szakiskolák pedig szakközépiskolákká alakulnának át. A tervek szerint a szakgimnáziumban szakmai érettségi vizsgát és szakképesítést lehet szerezni. A szakiskolák helyébe lépő szakközépiskolákban az első három év után szakmai vizsgát tehetnének a diákok, majd további két év alatt felkészülhetnének az érettségire.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Jó a szakképzési rendszer átalakításának iránya a szociális partnerek szerint.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector