Startlaphoz Csatlakozz!

World Happiness index

Magyarország brutálisan boldogtalan

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 26. vasárnap, 07:07

 Kijött a világ országainak boldogságát vizsgáló lista, amit Svájc vezet, Magyarország pedig a lista alsó fertályán kullog.

Nem túl nehéz rájönni, melyik ország végzett idén a Sustainable Development Solutions Network (SDSN) World Happiness indexének, azaz boldogságlistájának elején: Svájc. Az ENSZ által támogatott projektben több mutatót gyúrnak egybe, így a GDP/fő értéket, a várható élethosszt, a korrupciót és a társadalom szabadságfokát - írja a BBC.
 
  Magyarország a nem túl előkelő 104. helyen van a szír háború árnyékéban élő Libanon és a drogkartellek gyilkosságokkal ellepett Honduras között.
 
  Az első ötbe persze fejlett államok kerültek. Svájc után a 2008-as válságból kilábalt Izland, egykori gyarmattartója, Dánia, az (olajban is) gazdag Norvégia és egyetlen nem európaiként Kanada következik. A 158-as lista alján Ruanda, Benin, Szíria, Burundi és Togó állnak, tehát fejlődő országok, kivéve az öldöklő háború sújtotta Szíriát. Togó utolsó helye olyan szempontból érdekesség, hogy a durva háborúk elkerülték az utóbbi években (és pont most zajlik az elnökválasztás itt).
 
  A jelentés szerint a boldogság mint fokmérő egyre elterjedtebb a gazdasági mutatók mellett. Egyre több nemzeti kormány és helyi önkormányzat használja lakói elégedettségének mérésére ezt a mutatót. A globális boldogságmérést először 2012-ben végezték el.

Forrás: hir24.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Magyarország brutálisan boldogtalan.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector