Startlaphoz Csatlakozz!

Mindenki Brüsszelre vár

Megkapják a német minimális órabért a kamionsofőrök?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 26. vasárnap, 09:50

Úgy tűnik, az uniós vizsgálat lezártáig nem ellenőrzik a német hatóságok, hogy az országban rakodó külföldi kamionsofőrök megkapják-e a német minimális órabért. Párizs is a brüsszeli döntésre vár, mert már kész a hasonló, de 9,6 eurót tartalmazó előírás – írja a Világgazdaság.

  Van olyan fuvarozói vélemény, amely szerint mivel az óránként 8,5 eurós német minimálbér után itthon kell(ene) fizetni a járulékokat, Németország tulajdonképpen a magyar államkasszával tett volna jót, nem is beszélve a kamionsofőrökről. Mások úgy tartják, ez csak német piacvédelmi lépés. A magyar gépkocsivezetők legtöbbje viszont magyar minimálbért kap. Igaz, a havi összjövedelmük 300 - 400 ezer forint, de ennek jó része a 40 eurós napidíjból származik, viszont csak a minimálbér után folyik be a pénz az államkasszába. Más kérdés az üzemanyag megtakarítási bónusz maximum 100 ezer forintos összege, ami szintén része lehet a gépkocsivezetők jövedelmének. A kilométerenként 26-28 forintért hajtó sofőröknek az az érdeke, hogy minél többet menjenek egy hónapban és minél többet legyenek külföldön. Az átlagos menetteljesítmény így 11-12 ezer kilométer.
 
  Miután az Európai Bizottság január végén vizsgálatot indított a német rendelettel kapcsolatban – ami ellen nem csak a kelet-európai, hanem a brit, portugál, spanyol és görög fuvarozó vállalkozások is tiltakoztak –, Berlin úgy döntött, hogy a tranzitforgalomra vonatkozóan felfüggeszti az előírást. Így csak a Németországban rakodó kamionok sofőrjeinek jár a helyi minimálbér, amíg a német utakon vezetnek. Az viszont nem biztos, hogy meg is kapják. Peredi Péter, a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége főtitkára tájékoztatása szerint az alapbér, az üzemanyag-bónusz valamint a napidíj együttesen meghaladja a német minimálbér összegét és jelenleg ezzel a kimutatással élnek a Németországban rakodó vállalkozások. Pedig a német törvény szerint a minimálbér kiszámításakor csak az alapbért lehet figyelembe venni, a napidíjat, a vasárnapra és a munkaszüneti napokra járó pótlékot viszont nem. Franciaországban ugyanakkor az óránként 9,6 eurós minimálbér megkövetelése a terv, de Peredi Péter úgy látja, hogy Párizs megvárja a brüsszeli vizsgálat eredményét.
 
  Az általános magyar álláspont szerint szociális köntösbe bújtatva tulajdonképpen piacvédelmi intézkedésről van szó, ami ugyanakkor súlyos pénzügyi és adminisztrációs többletterhet jelent a fuvarozó vállalatok számára. Ez protekcionizmus – summázta Karmos Gábor , a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkára, hozzá téve: látható, hogy a keleti kamionsofőrök összjövedelme egyre közelít a nyugat-európai átlaghoz.
 
  A német előírás szerint a munkaadó valamint a munkavállaló sofőr egyaránt köteles nyilvántartani a napi munkaidő kezdetét, végét, időtartamát és ezt a kimutatást minimum két évig meg kell őrizni. A pénzbírság a nemcsak a minimálbér kifizetésének elmulasztása, hanem a nyilvántartási kötelezettség megszegése esetén is kiszabható. A bírság elérheti az 500 ezer eurót is, tehát egyetlen csapással tönkretehetnek kisebb vállalkozásokat, miközben épp a kkv-k fejlesztése és erősítése az általánosan meghatározott uniós célkitűzés. A magyar vállalkozások mindazonáltal eleget tesznek az előírásoknak és eddig még nem értesültünk arról, hogy bírságot szabtak volna ki a német hatóságok – hangsúlyozta Karmos Gábor.

Fehéredés a fuvarpiacon

  Értesüléseink szerint az EKAER bevezetése nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi fekete fuvarozáson is sokat fehérített. Korábban ugyanis nemcsak a környező országokkal kapcsolatos szállítások esetén spórolták meg a papírmunkát, hanem még Hollandiából is feketén érkeztek a szállítmányok a Nagybani piacra. Mivel az ilyen fuvarok üzemanyagköltségét nem kívánták elszámolni, mert feltűnő lett volna, hogy a papíron rögzített kilométer teljesítményre vetítve kiugróan magas lett volna a járműállomány üzemanyag fogyasztása. Ezért éveken át virágzott a gázolaj fekete kereskedelme is.
 
Forrás: Világgazdaság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Megkapják a német minimális órabért a kamionsofőrök?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector