Startlaphoz Csatlakozz!

Már szervezik a „kritikus tömeget”

Kordás László: Nem lesznek pártzászlók a május elsejei szakszervezeti demonstráción

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 27. hétfő, 11:12

Nem lesznek pártzászlók a május elsejei szakszervezeti demonstráción, amelynek szervezése már tart, az internetes mozgósítás pedig a héten indul el – mondta a Magyar Nemzetnek Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. A rendőrségi bejelentés tízezres tömegről szól.

  Nem volt közös szervezés, ez fel sem merült egyik oldalon sem – jelentette ki érdeklődésünkre Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke arra a kérdésre, hogy a szakszervezetek május elsejei városligeti tüntetésének szervezésében pártokkal is együttműködtek-e. Mint mondta, sem a Városligeti fasorhoz tervezett tüntetésen, sem a Városligetben, a Napozórétre hirdetett majálison nem lesznek pártzászlók, de ahogy a korábbi években, úgy ezúttal is akadhatnak majd olyan politikusok, akik felkeresik a szakszervezeti sátrakat.
 
   Mint arról beszámoltunk, több mint 10 ezer embert várnak azok a szakszervezetek és civilek, amelyek rendhagyó majálissal akarnak tiltakozni május elsején a kormány szerintük munkavállalókat sújtó intézkedései ellen. A szövetség elnöke a napokban úgy fogalmazott: a munkavállalóknak nincs okuk az ünneplésre, hiszen a munka világában és más területen folyamatos leépülés van, például a bérek vagy a korhatár előtti ellátások területén, illetve a munka törvénykönyve is rengeteg problémát okoz a munkaadóknak és a munkavállalóknak. – Nincs hova hátrálni, meg kell mutatni az erőnket – tette hozzá az érdekvédő. Arra törekednek, hogy május elsején elérjék azt a „kritikus tömeget”, ami egyértelmű jelzés lesz a kormány számára. Gulyás Balázs, az internetadó elleni tüntetés egyik szervezője pedig arról beszélt, hogy Magyarországon komoly a megélhetési válság, ami szerinte a kormánynak köszönhető.
 
  Kordás László szerint már zajlik a Városligeti fasornál tervezett tüntetés szervezése, az internetes mozgósítás pedig a héten kezdődik. A cél, hogy minél többen ott legyenek az „európai béreket stadionok helyett” jelmondattal meghirdetett tüntetésen. A felszólalók arra akarják felhívni a figyelmet, hogy az emberek tisztes megélhetést szeretnének, valamint az életminőség javulásáért is tüntetnek.

Forrás: Magyar Nemzet
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kordás László: Nem lesznek pártzászlók a május elsejei szakszervezeti demonstráción .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector