Startlaphoz Csatlakozz!

A sztrájk munkaidőnek minősül

Nem kapnak fizetést a sztrájkoló pénzszállítók

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 27. hétfő, 11:44

 Hatodik napja töretlenül sztrájkolnak a pénzszállítók. Kuti Zsolt Zoltán a JNT alapszervezetének ügyvivője azt mondta, hétvégén is kitartottak a fiúk és nem vették fel a munkát. A Magyar Posta továbbra sem ért egyet a pénzszállítók munkabeszüntetésével – írja az Origo.

  A sztrájk munkaidőnek minősül, de a pénzszállítók nem kapnak fizetést a sztrájk ideje alatt – mondta Kuti Zsolt Zoltán az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezet JNT alapszervezetének ügyvivője.

    A bértárgyalások továbbra is állnak, a munkáltató nem keresi a kapcsolatot a sztrájkoló dolgozókkal – tette hozzá Kuti Zsolt Zoltán.
 
   Kuti Zsolt Zoltánnak a múlt héten a JNT Kft. felmondott. Az ügyvivő a felmondólevelét nem írta alá. Valószínűleg postai úton fogják kézbesíteni - közölte a kirúgott pénzszállító.
Kuti Zsolt Zoltánt azért rúgták ki, mert a sajtóban adott nyilatkozataival a JNT Kft. szerint a cégnek hitelrontást okozott, és a JNT gazdasági érdekeit sértette.
 
Megszakadtak a bértárgyalások
 
  Az ügyvivő azt mondta, a fizetésükkel elégedetlenek. Az utóbbi 4 évben egyszer emelték a pénzszállítók bérét. Most 5 százalékos, sávos béremeléssel lennének elégedettek. A munkát azért szüntették be, mert megszakadtak a bértárgyalások. Kuti Zsolt Zoltán hozzátette, a munkáltató részéről az utóbbi 6 napban nem kereste meg őket senki.

A BKK -s automatákat is a JNT Security Kft. tölti fel készpénzzel

  A Posta szerint a JNT Kft.-nél dolgozó értékszállítók bruttó jövedelme pótlékokkal és juttatásokkal együtt 269 ezer forint havonta. A JNT-nél dolgozó pénz- és értékszállítók 13. havi fizetést is kapnak – közölte a Magyar Posta. A Posta és a BKK szerint a sztrájk miatt nincs fennakadás sem az utalványok kifizetésében, sem a posták készpénzellátásában. A BKK jegy- és bérletautomatáiban is van elég váltópénz.

Forrás: Origo

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nem kapnak fizetést a sztrájkoló pénzszállítók.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector