Startlaphoz Csatlakozz!

Az idősek ellátásában az államnak, az önkormányzatoknak és a családoknak is szerepet kell vállalniuk

135 ezer nő ment nyugdíjban 40 év munkaviszony után

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 28. kedd, 12:40

Évről évre a tervezett infláció mértékével megegyezően növekszik a nyugdíj, így az emeléssel sikerült megőrizni a nyugdíjak reálértékét - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára hétfőn Zalaegerszegen, a Zala Megyei Idősügyi Tanács ülésén.

    Fűrész Tünde emlékeztetett: a kormány 2010-ben vállalta a nyugdíjak reálértékének megőrzését, amit sikerült megvalósítani. Január elsejétől a tervezett inflációval megegyezően 1,8 százalékos volt a nyugdíjemelés mértéke, ugyanakkor előfordulhat, hogy az infláció ennél is alacsonyabb mértékű lesz - hangsúlyozta.

    A helyettes államtitkár hozzáfűzte, sikeres volt a kormány „Nők 40” elnevezésű intézkedése is. A program 2011-es bevezetése óta 135 ezer nő élt a lehetőséggel és negyven év munkaviszony után nyugdíjba ment.

    Fűrész Tünde beszélt arról is, hogy a nyugdíjas korúak érdekében számos jóléti intézkedés történt, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az idős korosztály mind teljesebb életet tudjon élni. Példaként említette, hogy az Erzsébet-program keretében kedvezményesen tudnak üdülni a nyugdíjasok, de emellett számos szabadidős, kulturális lehetőség van, amelyek helyi szinten és sok esetben kormányzati támogatással valósulnak meg.

    Kitért arra: folytatják azt a politikát, amely az idősek aktivitását növelheti, és egyben a generációk közötti együttműködést is erősíti. Kormányzati szinten is támogatják az idősek kulturális, szabadidős, önkéntességgel kapcsolatos tevékenységét - tette hozzá.

    Az Emmi helyettes államtitkára arra is felhívta a figyelmet, hogy az idősek ellátásában az államnak, az önkormányzatoknak és a családoknak egyaránt szerepet kell vállalniuk.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - 135 ezer nő ment nyugdíjban 40 év munkaviszony után.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector