Startlaphoz Csatlakozz!

Magyarország leszakadóban van a térségtől

Napi 522 forintból élünk

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 29. szerda, 10:09

Komoly ellentmondások vannak a kormány által kommunikált szegénységi adatok és a valóság között - mondta Tóth István György, a Tárki Társadalmi Riport 2014 kötetének szerkesztője a Magyarul Balóval című műsorban.

   A szociológus kifejtette, hogy Magyarország nemhogy felzárkózóban lenne a visegrádi négyekhez, hanem éppen hogy leszakadóban van a térségtől: ugyanis 2007 és 2013 között Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában is nőtt a nemzeti össztermék, Magyarországon viszont 6,5 százalékkal csökkent. Emellett nőtt a legszegényebbek és a leggazdagabbak közötti egyenlőtlenség is. A Magyar Szegénységellenes Hálózat (MSZH) adatai is alátámasztják a kutató szavait: mára mintegy 3,3 millió lakos nyomorog. Az MSZH szerint az átlag magyar naponta kevesebb, mint 522 forintot költ - ez egy kiló kenyér és egy liter tej ára. Emellett a gyerekszegénység is egyre jelentősebb méreteket ölt.
 
  Ezzel szemben Czibere Károly, szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár az M1-en kifejtette, hogy szerinte az összes mutató tekintetében jelentős előrelépés volt az elmúlt két évben. A legnagyobb javulást a foglalkoztatásban mérték: a Tárki adatai szerint 2010-től tavalyig 18-ról 9 százalékra csökkent azon háztartások aránya, amelyekben senki sem dolgozik. "Kézzelfoghatóvá teszi a rezsicsökkentés és a devizahitelesek megmentésének eredményeit, hogy a korábbinál jóval kevesebben számoltak be fizetési elmaradásokról vagy arról, hogy nem tudják fűteni a teljes lakásukat" - tette hozzá az államtitkár.

Forrás: Népszava

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Napi 522 forintból élünk.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector