Startlaphoz Csatlakozz!

Meg kell szüntetni a bizonytalanságot

Egyeztetést sürget a kéményseprők ügyében a szakszervezet

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 29. szerda, 10:37

Egyeztetést sürget a kéményseprők ügyében a szakszervezet, mivel semmilyen információ nem áll rendelkezésre a kéményseprési közszolgáltatás katasztrófavédelemhez sorolásáról, amiről a kormány korábban törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentnek - mondta Király András, a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 (HVDSZ 2000) elnöke kedden az MTI-nek.

    Hangsúlyozta: meg kellene szüntetni a munkavállalói oldalon lévő bizonytalanságot, mert jelenleg nem tudni, hogy mi lesz a kéményseprő szakmában dolgozó mintegy 1500 ember sorsa a változtatás után. Nincs kidolgozva a háttér, nincs információjuk arról, milyen bérért, milyen jogviszonyban foglalkoztatnák őket az átsorolás után - tette hozzá.

    Király András arról is tájékoztatott, hogy az Európai Közszolgáltató Szakszervezetek Szövetsége - amelynek tagja a HVDSZ 2000 - levélben jelezte a magyar kormánynak és a miniszterelnöknek, hogy célszerű lenne egyeztetéseket folytatni a kéményseprők ügyében a szakszervezetekkel. Álláspontjuk szerint nem elfogadható az, hogy a változásokat a dolgozók és képviselőik bevonása nélkül hajtják végre.

    Korábban a magyar szakmai szövetségek, az iparkamarák és a Magyar Szakszervezeti Szövetség szintén levélben fordultak a Belügyminisztériumhoz egyeztetést sürgetve, azonban nem érkezett válasz - emlékeztetett a HVDSZ 2000 elnöke.

    A magyar kormány március 10-én nyújtotta be módosító törvényjavaslatát arról, hogy az önkormányzatoktól a katasztrófavédelem venné át novembertől a kéményseprési közszolgáltatást.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Egyeztetést sürget a kéményseprők ügyében a szakszervezet.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector