Startlaphoz Csatlakozz!

Az állástalanok 44,8 százaléka tartósan munkanélküli

Nagyot nőtt a munkanélküliség pár hónap alatt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 29. szerda, 13:01

Éves szinten csökken a munkanélküliség Magyarországon, de az előző negyedévhez képest jóval többen vannak állás nélkül – olvasható a VG Online-on.

 Idén január–márciusban a munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 17 ezer fővel, 348 ezerre, a munkanélküliségi ráta 0,5 százalékponttal, 7,8 százalékra csökkent - közölte a KSH. Havi szinten egy 0,1 százalékpontos növekedést jelent, december és február közt 7,7 százalékos volt a munkanélküliség. Tavaly november és idén január között még csak 7,4 százalékos volt az adat, október-decemberben pedig 7,1 százalékos.
 


  A férfiak és nők munkanélkülisége közel azonos szintű volt, a nőket nagyobb mértékű javulás jellemezte. A foglalkoztatottak létszáma 4 millió 117 ezer fő volt, 79 ezer fővel több, mint egy évvel korábban. A 15–64 évesek foglalkoztatási rátája 62,4 százalékra emelkedett.
 
 A munkanélküliek 18,3 százaléka a 15–24 éves korosztályból került ki, e korcsoport 19,4 százalékos munkanélküliségi rátája 1,6 százalékponttal lett alacsonyabb. A 25–54 évesek, azaz az ún. legjobb munkavállalási korúak munkanélküliségi rátája 0,6 százalékponttal, 6,9 százalékra csökkent, miközben az 55–64 éveseké 0,4 százalékponttal, 7,0 százalékra emelkedett.
 
  A munkanélküliek 44,8 százaléka tartósan munkanélküli, azaz legalább egy éve keres állást. A munkanélküliség átlagos időtartama 17,4 hónap volt.
 
   A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adminisztratív adatai szerint március végén 462 ezer fő volt a nyilvántartott álláskeresők létszáma, 7 százalékos a növekedés az előző év márciusához viszonyítva.
 
   A hét statisztikai régió közül öt régióban csökkent a munkanélküliség, két régióban, Észak-Magyarországon és Dél-Dunántúlon 1,3, illetve 0,7 százalékponttal emelkedett. A régiók közül háromban – Közép-Magyarországon, Közép- és Nyugat-Dunántúlon – 6,0 százalék, vagy az alatti a munkanélküliségi ráta.
 
   A foglalkoztatás szintje a 15–64 évesek körében valamennyi régióban emelkedett, a legjelentősebben, 4,2 százalékponttal Közép-Dunántúlon. A foglalkoztatási ráta értéke Közép-Magyarországon és Közép-Dunántúlon volt a legmagasabb, mindkét régió esetében 66,4 százalék, Észak-Alföldön pedig a legalacsonyabb, 57,0 százalék.
 
Forrás: VG Online
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nagyot nőtt a munkanélküliség pár hónap alatt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector