Startlaphoz Csatlakozz!

Kirúgják, vagy lemond

A szakszervezetek mondatták le a VW elnökét

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 29. szerda, 13:35

Kiderült, hogy Ferdinand Piech nem önszántából mondott le a Volkswagen trónjáról. A felügyelőbizottság munkavállalókat tömörítő csoportja és az alsó-szászországi tartományi kormányzat képviselői intéztek neki ultimátumot – tudta meg az autopro.hu.

  Kirúgják, vagy lemond. Állítólag ezt a két döntést mérlegelhette Ferdinand Piech szombaton, miután találkozott a Volkswagen felügyelőbizottságának tagjaival a brunswicki reptéren. Valóságos bulvársztori kerekedett ki a világ egyik legnagyobb vállalatának hatalmi harcából, amely végül vezéráldozatot követelt. Piech, miután nyíltan szembekerült a vállalatot vezető Martin Winterkornnal, megpróbálta maga mellé állítani az igazgatósági tagokat. Amikor ez nem sikerült, akkor titokban a részvényesek támogatását kérte Winterkorn eltávolításához. Ez azonban már sok volt a munkavállalók képviselőinek, valamint a Volkswagenben jelentős tulajdonnal bíró Alsó-Szászország képviselőinek. Egy héten belül másodszor is összehívták a felügyelőbizottságot és félórányi útra a wolfsburgi főhadiszállástól ultimátumot adtak a VW rettegett osztrák urának.
 
  A lemondást azóta sem Piech, sem a felügyelőbizottsági tagok nem kommentálták, a tényt az igazgatóság jelentette be hivatalosan még szombaton. Martin Winterkorn sem szólalt még meg az ügyben, a vezérigazgató szerdán a Műegyetemen tart előadást az autózás jövőjéről.
 
  A Volkswagennél most a legfontosabb, hogy elsimítsák a történteket és megfelelő utódot találjanak Piech helyére. Korábban Winterkornnak szánták ezt a pozícíót - pont ezt vétózta meg Piech -, ám, ha most beülne ebbe a székbe, akkor az csak olaj lenne a tűzre. Piech 13,2 százalékos birtokosa a Porsche SE-nek, amely felerészben tulajdonosa a Volkswagennek, részvényeinek értéke 4,6 milliárd euró. Winterkornak sem jó a mostani helyzet, mert a szakszervezetek mentették meg a posztját, így korábban soha nem látott függésbe került a munkavállalói szervezetektől. Berthold Huber, aki ideiglenesen átvette Piech szerepét, korábban a legbefolyásosabb német szakszervezet, az IG Metall vezetője volt.
 
  Valószínű, hogy Piech kritikáját megfogadják a Volkswagen igazgatóságában és felgyorsítják egy fejlődő világnak szánt olcsó autó fejlesztését és az amerikai jelenlétet is megerősítik. A válságkezelés már beindult, a kínai Great Wall lehet a partner az új népautó gyártásában.
 
Forrás: autopro.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A szakszervezetek mondatták le a VW elnökét.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector