Startlaphoz Csatlakozz!

Munkakerülőknek számítanának a feketén dolgozók

Oroszországban visszaállítanák a munkakerülés büntethetőségét

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 29. szerda, 17:20

 Visszaállítanák a munkakerülés büntethetőségét Oroszországban - olvasható az Izvesztyija című orosz napilap hétfői számában.

    A vonatkozó orosz törvényekhez szentpétervári közgyűlési képviselők készítettek módosítási javaslatokat. Szerintük azt, aki több mint fél éve nem dolgozik, holott volna számára megfelelő munka, egy évig javító-nevelő munkára kell kötelezni.

    A szentpétervári politikusok kezdeményezése szerint rögzíteni kellene az orosz alkotmányban, hogy a munka nemcsak állampolgári jog, hanem kötelesség is.

    A kötelezettség alól ugyanakkor mentesülnének például a 18 év alattiak, a fogyatékkal élők, a fogyatékos gyermekek szülei, és azok a nők, akik 14 év alatti gyermekeket nevelnek.

    Munkakerülőknek számítanának viszont a bejelentés nélkül, feketén dolgozók.  

    Az orosz duma munkaügyi és szociális ügyekkel foglalkozó bizottságában megerősítették, hogy a kezdeményezés az állami adóbevételek növelését célozza.

    Olga Gologyec miniszterelnök-helyettes adatai szerint Oroszországban 48 millió embernek van hivatalosan munkája, 20 milliót foglalkoztatnak a különböző munkahelyeken „megfelelő regisztráció nélkül” és 18 millió munkaképes korú embernek nincs munkája - írta az Izvesztyija.    

    Jekatyerina Szamrailova, a Munkaügyi és Szociális Akadémia tanszékvezetője a lapnak ugyanakkor azt mondta, hogy nincs helye az orosz társadalomban a munkakerülés kategóriája újbóli bevezetésének, minthogy az országban nem szabályozott a munkaerőpiac.

    Az orosz szakember emlékeztetett, hogy míg a volt Szovjetunióban minden állampolgárnak biztosították a munkát, még ha mesterségesen hozták is létre a munkahelyeket, Oroszországban az állam nem vállal felelősséget a lakosság foglalkoztatásáért. Az oroszországi állások száma pedig nem haladja meg a munkanélküliek és a feketén foglalkoztatottak számát.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Oroszországban visszaállítanák a munkakerülés büntethetőségét.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector