Startlaphoz Csatlakozz!

„Ma Magyarországon azokat is fenyegeti a lecsúszás, akiknek van munkájuk”

Itt van május elseje!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 01. péntek, 06:11

Kevesebb politika, több színes program várja ezúttal a Városligetben a majálisozókat. Az ellenzéki pártok koncertekkel, egészségügyi szűrésekkel, gyerekműsorokkal csábítják azokat, akik az ünnepet velük akarják tölteni – írja a Népszava.

  Lesz azért felvonulás, a Magyar Szakszervezeti Szövetség, valamint a Százezren az internetadó ellen és a 60ezren a MAGÁNnyugdíjukért a Dózsa György út - Városligeti fasor kereszteződésében délelőtt 10 előtt várja azokat, akik a kormány politikája ellen tiltakozva velük sétálnak a Napozórétre.
 
  A tüntetés Facebook-oldalán azt írják, „május 1-je a munka ünnepe, de ma Magyarországon azokat is fenyegeti a lecsúszás, akiknek van munkájuk”. A fiatalok tömegesen külföldre menekülnek, a középosztály helyzete bizonytalanná vált, a minimálbér pedig a létminimumot sem fedezi. A szervezők szándéka szerint a résztvevők a korrupció és a presztízsberuházások visszaszorítását követelik majd. A tiltakozó felvonulásra több mint 10 ezer embert várnak a szakszervezetek és civilek, a Napozóréten pedig családi és közéleti programok is lesznek.
 
  Az MSZP a hagyományokat követve az idén is a Nagyréten állít sátrakat és színpadot, ahol a családi és gyermekprogramoké lesz a főszerep. Az érdeklődők találkozhatnak a párt országgyűlési képviselőivel, az egyik sátorban pedig fél 12-kor Hiller István, a parlament MSZP-s alelnöke várja azokat, akik az oktatás, a baloldal jelenéről, jövőjéről szeretnék kérdezni. A Nagyszínpadon délután 2 órakor Tóbiás József pártelnök-frakcióvezető, majd Kunhalmi Ágnes, a szocialisták budapesti elnöke beszél az egybegyűltekhez.
 
  A Népszava szintén a Napozóréten várja az olvasókat. Lapunk sátrában délelőtt 10 órától Tóth Zoltán választási szakértő válaszol a kérdésekre, 11-től Lendvai Ildikó és Herényi Károly, délben Farkasházy Tivadar dedikál, 1 órától pedig Németh Péter főszerkesztő meghívott vendégekkel beszélget.
 
  A Közlekedési Múzeum előtt délelőtt 10-től lehet a DK-val majálisozni. A helyszínen egyebek mellett egészségügyi szűrővizsgálatokat is végeznek. Gyurcsány Ferenc pártelnök 12.15-kor mond beszédet.
 
  A PM ezúttal a Királydombon majálisozik. A rendezvény keretében fél 12-kor Szabó Tímea, társelnök az alapjövedelemről tart sajtótájékoztatót, Karácsony Gergely, a párt másik társelnöke viszont délben, a Szolidaritás sátrában Kónya Péter parlamenti képviselővel, Székely Tamással, a VDSZ elnökével, illetve Székely Sándor fővárosi képviselővel a munkavállalókért tart fórumot.
 
  Pápa Levente, az Együtt alelnöke fél 11-kor az ellenzéki párt közmunkával kapcsolatos vitairatát ismerteti a Szabadság téren. Az Együtt idén a volt tévészékház előtt ünnepel.

Forrás: Népszava

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Itt van május elseje!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector