Startlaphoz Csatlakozz!

Akiket az idén nem választanak ki, jövőre újra jelentkezhetnek

Ma még jelentkezhetnek a tanárok a minősítési eljárásra

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 30. csütörtök, 10:00

Április 30-ig jelentkezhetnek a 2016-os minősítési eljárásra azok a tanárok, akik szeretnének pedagógus II., mesterpedagógus vagy kutatótanár fokozatot szerezni, illetve azok, akik a 2014-es rendkívüli minősítő eljáráson ideiglenesen pedagógus II. fokozatba kerültek, vagy gyakornok fokozattal rendelkeznek, és 2014-ben jött létre a munkaviszonyuk – olvasható az eduline.hu oldalán.

  2015. április 30-ig lehet jelentkezni a 2016-os minősítési eljárásra. A jelentkezési lapot az intézményvezetőnek kell leadni, egy példányban pedig a jelentkezőnek is meg kell őriznie. Kötelező részt venniük az eljáráson azoknak a gyakornok fokozatba sorolt tanároknak, akiknek a munkaviszonya 2014. január másodika és 2015. január elseje között jött létre, illetve azoknak is, akik a 2014. évi rendkívüli eljárás keretében 2015. január elsejével ideiglenesen Pedagógus II. fokozatba kerültek, és legfeljebb 23 év szakmai gyakorlati idővel rendelkeznek.
 
  Ezzel együtt összesen 30 ezer pedagógus vehet részt a minősítési eljáráson, a résztvevők köréről június 20-ig döntenek, majd tíz napon belül értesítik a jelentkezőket az eredményről. Azok, akiket az idén nem választanak ki, jövőre újra jelentkezhetnek a minősítési eljárásra, 2018. június 30-ig azonban minden, a köznevelésben dolgozó pedagógusnak, pedagógiai szakértőnek és pedagógiai előadónak részt kell vennie az első minősítő vizsgán. Ez alól csak azok kivételek, akik 2023-ig elérik a nyugdíjkorhatárt.
 
  Pedagógus II. kategóriába azok a pedagógus I. fokozatba sorolt tanárok kerülhetnek, akik pedagógus szakvizsgával és legalább 8 év szakmai gyakorlattal, vagy magasabb vezetői megbízással és legalább 8 év szakmai gyakorlattal, esetleg legalább 26 év szakmai gyakorlattal rendelkeznek. Mesterpedagógus és kutatótanár az a pedagógus I. vagy pedagógus II. fokozatba besorolt szakember lehet, aki legalább 14 év szakmai gyakorlattal rendelkezik. A mesterpedagógus fokozathoz további feltétel a vezetőpedagógus vagy mentor szakirányú szakvizsga, a kutatótanár címhez pedig a pedagógiai tevékenységhez kapcsolódó tudományos fokozat.
 
 A pedagógus-portfóliót november 30-ig kell elkészíteniük a résztvevőknek, majd ezt meg is kell védeniük - ez teszi ki az összeredmény 50 százalékát. Emellett 20 százalékban számít a munkakör részét képező folalkozás, tanóra megtartása, és ennek értékelése, és 30 százalékban az intézményi önértékelés pedagógusra vonatkozó része, az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés eredménye.
 
Forrás: eduline.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Ma még jelentkezhetnek a tanárok a minősítési eljárásra.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector