Startlaphoz Csatlakozz!

Május elsején vagy másodikán is tárgyalóasztalhoz ülnének

Érdemi ajánlat esetén függesztené fel a sztrájkot a szakszervezet a postánál

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 30. csütörtök, 15:48

Akkor fontolná meg a sztrájk felfüggesztését az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉŐDSZ), ha érdemi béremelési ajánlatot tenne és tárgyalna a munkavállalók képviselőivel a posta értékszállító cége, a JNT Security Kft. (JNT) - derül ki ÉŐDSZ és a sztrájkbizottság JNT-nek címzett leveléből.

    A csütörtökön az MTI-nek is eljuttatott tájékoztatás szerint az ÉŐDSZ és a sztrájkbizottság tagjai május elsején vagy másodikán is tárgyalóasztalhoz ülnének a JNT képviselőivel.

    A szakszervezet követelése 4,1 százalékos, sávosan megvalósítandó alapbér-fejlesztés, valamint évi 22 ezer forint cafeteria juttatás minden munkavállalónak. A tájékoztatás szerint így átlagosan 5 százalékos bérfejlesztésben részesülne a cég mintegy 600 munkavállalója.

    A JNT és a Magyar Posta Zrt. csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy meghirdeti május 4-re a bértárgyalások folytatását, és deklarálja, hogy eseti jelleggel nem tekinti a kollektív szerződés megszegésének a sztrájkbizottság feloszlatásának elmaradását. Jelezték ugyanakkor azt is: azt tekinti az ÉŐDSZ részéről a minimális kooperatív lépésnek, ha felfüggeszti a sztrájkot a tárgyalások alatt. Az ÉŐDSZ korábban azért utasította el a JNT javaslatát a bértárgyalások folytatására, mert a kollektív szerződés alapján fel kellene oszlatni a sztrájkbizottságot, és egyoldalúan be kellene fejezni a sztrájkot, amire a szakszervezet nem hajlandó.

    Az ÉŐDSZ JNT Security Kft.-nél működő szervezete április 20-án éjféltől hirdetett sztrájkot határozatlan időre, mivel nem sikerült megállapodni az idei bérekről a munkáltatóval.

 


Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Érdemi ajánlat esetén függesztené fel a sztrájkot a szakszervezet a postánál.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector