Startlaphoz Csatlakozz!

Lehet évente vagy havonta is fizetni

Áprilisban minden nyugdíjkassza teljesítette a 70 százalékos arányt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 01. péntek, 13:57

Mind a négy magánnyugdíjpénztárnál elérte a tagdíjfizetők aránya a 70 százalékos minimumot áprilisban - derül ki a kasszák honlapján közzétett tájékoztatásokból.

    A Horizont Magánnyugdíjpénztárnál és a Budapest Magánnyugdíjpénztárnál egyaránt 80 százalék, az MKB Nyugdíjpénztárnál 72, a Szövetség Nyugdíjpénztárnál 70 százalék feletti a tagdíjfizetők aránya.

    A Szövetség Nyugdíjpénztár az adathoz hozzáfűzte: mivel a fizető tagok fele vállalt éves tagdíjat, a többiek havonta utalják át, minden hónapban figyelni kell az arányt.

    A magánnyugdíjpénztárakról szóló törvény 2015. január 1-jén hatályba lépett módosítása szerint jogutód nélkül, végelszámolással megszűnik az a pénztár, amelynél a tagdíjfizető tagok száma a megelőző hat hónap átlagában legalább két hónapon keresztül a taglétszám 70 százaléka alá csökken.

    Ezt a szabályt először 2015. szeptember 30-át követően kell az azt megelőző hat hónapra - tehát először a 2015. április 1. és szeptember 30. közötti időszakra - alkalmazni. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) októberben vizsgálja majd meg először a 70 százalékos tagdíjfizetési arány meglétét.

    Aki nem tudja vagy nem akarja vállalni a rendszeres tagdíjfizetést, visszaléphet a társadalombiztosítási rendszerbe, ebben az esetben felveheti a pénztárban tartott megtakarításán elért infláció feletti hozamot és az egyénileg teljesített befizetéseket is.

    Érdemes megfontolnia a visszalépést annak, aki alacsony számlaegyenleggel rendelkezik, amelyet nem áll módjában önkéntes tagdíjbefizetéssel növelni, vagy nem kívánja a kötelező tagdíjbefizetést teljesíteni. Akinek ugyanis kevés megtakarítása van, annak a magánkasszában lévő megtakarítás vélhetően nem jelentene érdemi nyugdíjkiegészítést, visszalépés esetén azonban százszázalékos tb-nyugellátásban részesül majd. A visszalépési szándékot a pénztárnak kell bejelenteni.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Áprilisban minden nyugdíjkassza teljesítette a 70 százalékos arányt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector