Startlaphoz Csatlakozz!

Üdvözlünk a Paradicsomban!

Google-effect a munkahelyen

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 02. szombat, 16:50

 Asztali foci, tetőtéri bárok és pihenősarkok egyre több és több irodában jelennek meg. Az, hogy ezeket a teljesítmény kulcsának, vagy figyelemelterelő dolgoknak tartjuk, ma már leginkább a vállalati kultúrától függ – írja az mfor.hu.

  Egyre inkább jellemzővé válik, hogy a munkahelyeket „menőre” és a legújabb trendeknek megfelelően tervezik meg. De valóban hat a munkakörnyezet a tehetségek bevonzására, megtartására és a teljesítményre? Az eddigi tapasztalatok alapján igen, hiszen minden változtatás többről szól, mint a lakberendezésről, állapította meg a Hays Hungary az mfor.hu-hoz eljuttatott közleményében.

  A munkaerő-toborzással és kiválasztással foglalkozó csoport magyar leányvállalata szerint amikor a megfiatalodott környezet egy valódi vállalati kultúraváltás ismertetőjele, akkor hatalmas különbséget hozhat abba, ahogyan egy szervezet dolgozik. Azonban ha egy új rétegnyi festék csak a vezetési stratégiában lévő repedéseket, hiányosságokat takarja el, az eredmények már nem mindig lesznek olyan sikeresek.
 
  Iparágak széles köre felismerte, hogyan vonzották be a tehetségeket a divatos „tech” vállalatok izgalmas munkakörnyezetükkel: a Google Zürichben emeletek közti csúszdával büszkélkedhet, a Facebook édességbolttal a Menlo Parkban, a Twitter pedig jógateremmel San Franciscoban.

  A „Google-effect”-nek érezhető a hatása, mivel a tradicionális, konzervatívabb vállalatok is elkezdtek a változás irányába elmozdulni. „Leginkább a pénzügyi szektor igyekszik bevonzani azokat a szakembereket, akik a technológiai iparágba készülnek. Így, ha a tech vállalatok „cool” irodákat kínálnak a legnagyobb tehetségek megszerzéséhez, akkor a bankok is ezt fogják tenni.” – mondta el Tammy Nagy-Stellini, a Hays Hungary ügyvezetője.

  Amíg az izgalmas munkakörnyezet vonzza az új alkalmazottakat, nem mindig ez lesz a megtartásuk kulcsa, és mielőtt egyszerűen bevállalnánk egy beltéri bowling-pályát, figyelembe kell vennünk azt, hogy minden környezetnek tükröznie kell a szervezet kultúráját, amellett, hogy hangsúlyozza azt.

  Egyre több kutatás szerint a sportterek vagy játszóterek irodába történő bevezetése pozitív hatással lehet az egészségre és a produktivitásra. Kevesebb az esély a kiégésre, a munkavállaló elméje sokkal stimuláltabb és aktívabb. Bármely fajta munkahely – legyenek azok kreatív ügynökségek, üzleti szolgáltatást nyújtó cégek, vagy vállalatok – környezete könnyen átformálható színek bevezetésével, új bútorzattal, vagy játékokkal. Ugyanakkor ami a téma úttörőit továbbra is kiugróvá teszi – kimagasló példaként említve a Google-t és a Facebook-ot – az az, hogy előbb volt meg a vállalati kultúrájuk, mint az irodájuk.

   „Egy színes, megnyerő, barátságos munkahely kétségtelenül fantasztikus HR-eszköz, de muszáj igaznak lennie, különben mindig csak egy új rétegnyi festék lesz” – tette hozzá Tammy Nagy-Stellini.
 
Forrás: mfor.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Google-effect a munkahelyen.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector