Startlaphoz Csatlakozz!

Európai ifjúsági hét

Növelni szeretnék a fiatalok munkaerő-piaci arányát

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 05. kedd, 12:40

Huszonegy településen kezdődnek hétfőn programok az európai ifjúsági hét keretében Magyarországon, a rendezvények középpontjában a fiatalok aktív társadalmi és munkaerő-piaci részvétele áll.

    Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján az Új Nemzedék Központban azt mondta, Európa-szerte 33 országban kezdődnek - illetve egyes országokban már megkezdődtek - az európai ifjúsági hét programjai. A várakozások szerint Magyarországon mintegy nyolcezer fiatal tud részt venni az eseményeken, amelyeket civil szervezetek szerveztek.

    A fiatalok ezeken a rendezvényeken számos fontos, őket érintő témáról kaphatnak tájékoztatást, például a munkavállalásról, fel tudják tenni az őket érintő kérdéseket, a programok egy része pedig kifejezetten a szórakozást szolgálja.

    Az ifjúsági hét egyik központi témája a fiatalok munkaerő-piaci részvétele, ezzel kapcsolatban Novák Katalin emlékeztetett arra: a kormányzatnak fontos a fiatalok foglalkoztatása, ennek érdekében indult el részben az ifjúsági garanciaprogram. A 25 év alatti munkanélküliek foglalkoztathatóságát segítő ifjúsági garanciaprogramra a kormány 200 milliárd forintot biztosít, azt az unió 15 milliárd forinttal támogatja.

    A fiatalok foglalkoztatása folyamatosan nő - hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve, hogy amíg az EU-ban a fiatalok munkanélküliségi rátája 20,9 százalék, addig Magyarországon 19,2 százalék.

    Az európai ifjúsági hét programjai közül az államtitkár két rendezvényt emelt ki. Az egyik a csütörtöki parlamenti ifjúsági nap, amelynek keretében több száz fiatal nézheti meg, hol születnek a döntések, hogyan működik a parlament, találkozhat európai parlamenti képviselőkkel és a magyar Országgyűlés tagjaival. A fiatalok megfogalmazhatják kérdéseiket is a demokrácia szimbolikus épületében - tette hozzá Novák Katalin. A másik esemény a szombati margitszigeti Európa nap, amelyre több ezer fiatalt várnak.

    Az államtitkár utalt arra is, hogy Kecskemét megpályázta a 2018-as Európa ifjúsági fővárosa címet, a legfrissebb információk szerint a város pályázata az első ötben van, és - mint mondta - támogatják Kecskemét pályázatát.

 

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Növelni szeretnék a fiatalok munkaerő-piaci arányát .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector