Startlaphoz Csatlakozz!

Bankmonitor:

A magyarok megtakarítása elmarad a nyugat-európai átlagtól

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 06. szerda, 11:24

Átlagosan fejenként 2,1 millió forintos megtakarítással rendelkeznek a magyarok, az összeg  jelentősen elmarad a nyugat-európai 23,9 millió forintos átlagtól, és lényegesen alacsonyabb a kelet-közép-európai térségben élők átlagosan 3 millió forintos megtakarításánál is - derül ki a Bankmonitor.hu kedden nyilvánosságra hozott felméréséből.

    A szakportál az OECD legfrissebb adataira hivatkozva azt írta, hogy egy magyar embernek átlagosan 2,7 évi keresetével megegyező a megtakarítása.

    Ebből a szempontból a kelet-közép-európai országok között a 2. helyre sorolták Magyarországot, az első a régióban Csehország 3,2 évi keresetnek megfelelő megtakarítással.
    A dél- és nyugat-európai országok átlaga viszont jóval öt év feletti. A hollandok átlagosan több mint 9 évnyi keresetüknek megfelelő megtakarítást halmoznak fel.

    Az OECD adatai szerint Magyarországon nem csak a pénzügyi megtakarítások nagysága, azok összetétele is sok tekintetben eltér a nyugat-európai országokétól, negatívum, hogy Közép-Kelet-Európában kimagaslóan sok készpénzt tartanak.

    A nyugat-európai megtakarításokban ennek aránya 3 százalék alatti, ezzel szemben a magyarok megtakarításainak közel 14 százalékát készpénz alkotja. Ugyanakkor az államkötvények  népszerűsége az elmúlt években jelentősen nőtt, a jegybanki statisztika szerint a magyar háztartások birtokában álló kötvények értéke 2012 második negyedéve óta 1800 milliárd forintról 3 ezermilliárd forintra növekedett, 64 százalékkal gyarapodott.
 



Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A magyarok megtakarítása elmarad a nyugat-európai átlagtól.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector