Startlaphoz Csatlakozz!

Több százmilliót spórolnak az üzletláncok a vasárnapi bérpótlékon

A KDFSZ szerint a dolgozók elégedettek a vasárnapi pihenőnap bevezetésével

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 06. szerda, 14:22

A nagyáruházakban alkalmazott kereskedelmi dolgozók elégedettek a vasárnapi pihenőnap bevezetésével, mivel a korábbinál több időt töltenek a családjukkal és bővültek a pihenési lehetőségeik - írta a Napi Gazdaság szerdai számában.

    A lapnak a több multinacionális áruházlánc dolgozóit képviselő Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke felesleges rémhírkeltésnek nevezte a vasárnapi munkavégzés tilalmával kapcsolatos korábbi előrejelzéseket, miszerint 25-30 ezren kerülnek majd utcára a boltbezárások miatt.

    Bubenkó Csaba hozzátette: mára jól látszik, hogy ebből semmi sem valósult meg, a nagyvállalatoknál inkább átrendeződés történt.

    A szakszervezethez érkezett jelzések alapján a vasárnapi zárva tartásnak azok az áruházi munkavállalók a legnagyobb nyertesei, akik nappali műszakban dolgoznak. Az éjszakai műszakosok szombat reggel végeznek és legközelebb vasárnap estétől foghatók újra munkába, vagyis majdnem két teljes nap szabaddá vált számukra - mondta a lapnak az elnök.

    Több áruházlánc dolgozójának jelzése szerint nőtt a látogatottságuk a vasárnapi zárva tartás márciusi bevezetése óta. A tapasztalatok szerint a péntek-szombati megnövekedett forgalmat a nagyáruházakban már nem tudják ellátni az addigi létszámmal, és több pénztárosra, árufeltöltőre van szükség.

    A KDFSZ rámutatott: több százmillió forintra tehető éves szinten az az összeg, ami a láncok a vasárnapi bérpótlékon megspórolnak. A szakszervezet szerint jogszabályban kellene elrendelni, hogy a felszabadult összeget a vállalatok bérekbe forgassák vissza.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A KDFSZ szerint a dolgozók elégedettek a vasárnapi pihenőnap bevezetésével.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector