Startlaphoz Csatlakozz!

Az elnök éppen 25 éve tölti be ezt a posztot

Nem kapta meg a voksok több mint felét a VDSZSZ tisztújító kongresszusán Gaskó István

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 08. péntek, 13:17

Ellenjelölt sem volt, ennek ellenére nem kapta meg Gaskó István a voksok több mint felét a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete kongresszusán. A tanácskozás pénteken is tart, és nem kizárt, hogy a választást megismétlik, de ha az ismét eredménytelen lenne, az még kínosabb lehet a vasutasok elnökének, aki éppen 25 éve tölti be ezt a posztot – írja a Népszabadság.

   Nem kapta meg a voksok több mint ötven százalékát a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) tisztújító kongresszusán Gaskó István eddigi elnök, más jelölt pedig nem is volt, így a csütörtöki szavazás eredménytelennek bizonyult. A kongresszus pénteken folytatódik, és elvileg nem kizárt, hogy a küldöttek a procedúra megismétlése mellett döntenek.
 
  Gaskó a VDSZSZ alapítói között volt, és 1990-től a szervezet ügyvezető elnöke, 1991 óta az elnöke, 1996-tól pedig a Liga Szakszervezetek első embere. Gaskó nevét a vasutassztrájkok kapcsán ismerhette meg az ország, hiszen a VDSZSZ elnökeként – a bérkövetelések nyomatékosítása érdekében – már 1992 végén országos munkabeszüntetést hirdetett.
 
  A vasutasok később is éltek a nyomásgyakorlásnak ezzel az eszközével, például 1995 tavaszán több mint három napra leállt a MÁV. Az eredmény: sikerült megállapodni az új kollektív szerződésben. Később még legalább hat-hét alkalommal sztrájkoltak, legutóbb 2008-ban. Az új munka törvénykönyve viszont 2011-től gyakorlatilag lehetetlenné teszi, hogy a közszolgáltatásban dolgozók beszüntessék a munkát.
 
  Gaskó a magyar szakszervezeti mozgalom nem mindenki által kedvelt, de mindenképpen emblematikus figurája. Sokan a szemére vetik vezetői stílusát, meg azt is, hogy túl jó kapcsolatokat ápol Orbán Viktorral, ezért a jelenlegi kormánnyal szemben már korántsem lép fel olyan harcosan, mint azt korábban tette. Ennek a jó viszonynak mostanában azonban kevesebb jele mutatkozik.
 
  Egyelőre nem tudjuk, hogy pontosan mi történt, de a kudarcos választás elég meglepő, hiszen nem volt ellenjelölt, tehát Gaskónak nincs igazán látható belső ellenzéke.

Forrás: Népszabadság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nem kapta meg a voksok több mint felét a VDSZSZ tisztújító kongresszusán Gaskó István.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector